Görüş Bildir
Haberler
'Yargının da Yürütmenin de Yasamanın da Cumhurbaşkanıyım; Alışacaklar'

etiket 'Yargının da Yürütmenin de Yasamanın da Cumhurbaşkanıyım; Alışacaklar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt gezilerine katılan yüksek yargı başkanlarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Muhalefet liderlerinin bugünkü grup toplantılarında dile getirdiği eleştirilere yanıt veren Erdoğan; 'Yargının da, yürütmenin de yasamanın da cumhurbaşkanıyım. Bu tür ziyaretlere alışacaklar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan yüksek yargı başkanlarıyla Rize'de çay toplamıştı 

3 gün sürecek Afrika ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarıyla birlikte yaptığı gezileri eleştirenlere şöyle yanıt verdi:

'Ben şu anda bir siyasi partinin genel başkanı değilim. Halkının yüzde 52 oyunu alarak seçilmiş bir cumhurbaşkanıyım. Yargı organının da, yürütmenin de yasama organının da cumhurbaşkanıyım. Böyle bir yaklaşım içine giren muhalefet hala siyaset öğrenememiş. Bunlar Tayyip Erdoğan birine selam verse 'Niye selam verdin' diye hesap soracaklar. Bunlar boşuna yoruluyorlar. Yasal, ahlaki olarak hiçbir yanlış yoktur. Bunlara alışamadılar bugüne kadar. Daha çok devletin milletle kaynaşmasını görecekler. Bu tür ziyaretlere alışacaklar.'

Yargıtay Başkanı protokol gereği katıldığını söylemişti

Yargıtay Başkanı protokol gereği katıldığını söylemişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhalefet liderlerinden yüksek yargıya eleştiri ve davet

Muhalefet liderlerinden yüksek yargıya eleştiri ve davet

Muhalefet liderleri Meclis'teki grup toplantılarında da yüksek yargı ve Cumhurbakanı'na yönelik tepkilerini sürdürdü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yüksek yargı başkanlarını kendi toplantılarına davet ederken MHP lideri Bahçeli ise 'Adaletin kalan izleri Rize’de çay tarlasında silinmiş, Kırşehir’de hakkın rahmetine kavuşmuştur' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da 'AKP'nin gizli genel başkanı, örtülü genel başkanı 'Biz dokunulmazlıkları kaldırdık, yargı şimdi artık gereğini yapar' diyor, oradaki Yargıtay Başkanı da alkışlıyor. Şimdi işte bu adamlar bizi yargılayacak. Biz nasıl buna normal yargısal faaliyet diyeceğiz?' sözleriyle yüksek yargıyı ve dokunulmazlıkların kaldırılmasını eleştirdi.

"Bir pilot uğruna Türkiye'nin feda edilmesi düşündürücü"

"Bir pilot uğruna Türkiye'nin feda edilmesi düşündürücü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilişkilerin düzelmesi için Türkiye'nin adım atmasını bekleyen Putin ile ilgili olarak 'Sayın Putin ile bizim ilişkilerimiz gerçekten çok farklı bir noktadayken, iki iyi dost noktasındayken böyle bir konuma gelmiş olması veyahut da bir pilotun yapmış olduğu hata sebebiyle koskoca Türkiye'yi feda etmesi gerçekten düşündürücüdür.' değerlendirmesinde bulundu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
292
223
37
27
16
14
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yargının da, Yürütmenin de, Yasamanın da...

Mr Logical

"... gelmişini geçmişini" diye devam etse ayakta alkış tutacak %49'luk bir koyun sürüsü var bu memlekette...

canjackk

yorum yapacam ama hapse atılmaktan korkuyorum.

Berkut Keskin

bir eksik söyledin rte bişeyin daha başısın