Görüş Bildir
Haberler
'Yapamazsın' Diyenlere İnat Başardı: Sanayi Sitesinin 'Eylem Usta'sı ile Tanışın!

etiket 'Yapamazsın' Diyenlere İnat Başardı: Sanayi Sitesinin 'Eylem Usta'sı ile Tanışın!

Emre Ordu
10.10.2018 - 18:52 Son Güncelleme: 11.10.2018 - 13:56

Edirne'nin Uzunköprü ilçesi sanayi sitesinde evli ve 2 çocuk annesi Eylem Kuşçu, 6 yıldır oto boyacılığı yapıyor. İlçede 'Eylem Usta' olarak tanınan Kuşçu, ilk günlerde baskı altında kaldığını belirterek, 'Çektiğim zorluklar oldu. Bana 'yapamazsın' dediler, hırs yaptım. 'Bu işi yapacağım' dedim ve yaptım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lüleburgaz'da Azra (5) ve Buluthan (16) adında iki çocuğu bulunan Eylem Kuşçu, televizyonda bir kadının otomobil lastik tamirciliği yaptığını görünce, oto boyacılığı yapan eşi Selçuk Kuşçu'ya (42), kendisinin de çalışmak istediğini söyledi. Selçuk Kuşçu, kendi işyerinin yanında eşine bir otomobil yıkama dükkanı açarak çalışma hayatını atılmasını sağladı ancak, işleri iyi gitmeyince dükkanı kapatmak zorunda kaldı.

Eşinin teklifini kabul edip oto boyacılığa adım attı

Eşinin teklifini kabul edip oto boyacılığa adım attı

Eylem Kuşçu, işsiz kalıp evine döndü. Ancak eşinin iş yerine çırak bulaması üzerine yaptığı teklifi kabul edip 6 yıl sonra yeniden çalışma hayatına döndü. Bu sırada kızı Azra'yı dünyaya getiren Kuşçu, yine işine devam etti. Uzunköprü'de 'Eylem Usta' olarak tanınan Kuşçu, 'Eşimin işleri çok sıkışıktı ve borcumuz da vardı. Tabii nasıl yardım edeyim derken, eşim bir gün bana, 'yardım eder misin?' diyerek yanında çalışmam için iş teklifinde bulundu. İş teklifini düşünmeden kabul ettim. Önce zımpara yaparak işe başladım. Ardından bantlama gibi basit işler derken sonra otomobillere astar boya yaptım. İşi öğrendiğimi gören eşim boya yapma işini bana verdi. Şu anda bir boyacı ustasının yaptığı tüm işleri tek başıma yapıyorum. Yaklaşık 6 yıldır, usta boyacı olarak profesyonel şekilde işimi yapıyorum' dedi.

"Bana 'bu işi yapamazsın' diyenlere yaptığımı kanıtladım"

"Bana 'bu işi yapamazsın' diyenlere yaptığımı kanıtladım"

İlk zamanlar sanayi esnafından ve boyacılardan olumsuz tepkiler aldığını ancak pes etmediğini anlatan Kuşçu, 'Bu işe başladığımda toplum baskısı oldu. İnsanlar çalıştığımı görünce bana destek vermeye başladı. Benim de hep tereddütlerim oldu ama ailem bana destek verdi. Buradan kadınlara toplum baskısına aldırış etmeyin, diyorum. Hiçbir şeyi kafanıza takmayın, mücadele edin. Ben pes etmedim, siz de pes etmeyin. Çok çektiğim zorluklarım oldu. Zaten erkek işi güç, kuvvet ilgilendiren bir iş. Ama bana 'yapamazsın' dediler ben hırs yaptım. 'Ben bu işi yapacağım' dedim ve yaptım. Yapamazsın diyenlere yaptığımı kanıtladım. Bu işi çok seviyorum ve vazgeçemiyorum. Kızımızı sanayide büyüttük. Şu an ana sınıfına gidiyor. Azra ile zor oldu ama hem ev işi hem yemek yaptım, hem de aslanlar gibi arabaları gelip boyadım' diye konuştu.

"Aranan ustalar arasında yerini aldı"

"Aranan ustalar arasında yerini aldı"

Uzunköprü Sanayi Sitesi'nde 20 yıldır oto boyacılığı yapan Selçuk Kuşçu, Eşinin işi öğrenip iyi bir usta olduğunu belirterek 'İşlerimin yoğunluğundan dolayı çırak aramaya başladım. Çırak bulamadığım için kendisine 6 yıl önce yanımda çalışması için iş teklifinde bulundum. O da kabul etti. Önce zımpara işi, bant çekme derken işi öğrendi. Usta boyacı oldu. Her konuda iyi bir usta oldu. Eşim benim gibi araba boyayabiliyor. Sanayide ustalar beni tebrik ediyor. Normalde erkeklerin olduğu ortamda olmaması gerekiyor ama hayat şartların dan dolayı mecburiyetten yanıma aldım. Eylem kendi müşterilerini oluşturdu. Aranan ustalar arasında yerini aldı. İş yerinde olduğu gibi evde de hayatı paylaşıyoruz. Birimiz yemek yaparken diğerimiz temizlik yapıyor' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
457
152
17
12
9
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ŞeytaniDeha

İşte Feminizm'in ve Humanizm'in örneklerinden biri de budur.

yapiciinsan

bravo ! demekki neymiş ? ben kadınım ağır işler yapamam sözü korkaklar içinmiş , kadında gerektiğinde çalışabiliyormuş , tembellik etmemeliymiş bunu o bütü... Devamını Gör

misschloe

Birbirlerini böyle gerçekten seven insanlar ne kadar güzeller ❤️