Görüş Bildir
Haberler
"Yabancı Kuralı Dört Yıl Geçerli"

"Yabancı Kuralı Dört Yıl Geçerli"

Batuhan
16.01.2015 - 16:27

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yeni yabancı kuralının dört yıl boyunca geçerli olacağını söyledi.

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Toplantısı, Antalya'da Belek turizm bölgesindeki bir otelde düzenlendi.

Göksel Gümüşdağ başkanlığındaki Kulüpler Birliği'nin toplantısına, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Demirören, 'Yabancı oyuncu kuralı tüm kulüpler tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Bu kural dört yıl boyunca geçerli olacak' dedi.

Süper Lig'deki kulüplerin başkan veya yöneticilerinin yer aldığı toplantıya Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantepspor ve Balıkesirspor kulüpleri mazeret bildirerek temsilci göndermedi.

Yeni kural ne getiriyor?

Yeni yabancı kuralına göre takımlar bir sezonda 28 oyuncu ile sözleşme imzalayabilecek. Bunların 14'ü yerli, 14'ü yabancı olacak. 14 yabancının 11'i aynı anda sahada olabilecek. 14 yerli oyuncunun ikisi altyapıdan (21 yaş altı), dördü Türkiye'de yetişmiş olmalı. İlk 18'de 7 yerli oyuncu zorunluluğu var. İlk 18'deki kalecilerden birinin de yerli olması gerekiyor.

Başka bir milli takım forması giyen Türk kökenli oyuncular yabancı sayılacak. Bu kural, Erkan Zengin ve Veli Kavlak gibi sözleşmesi devam eden oyuncuları etkilemeyecek. Yaz döneminden itibarenki transferler için geçerli olacak.

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0