Görüş Bildir
Haberler
'Vodafone Arena'ya çArşı Alınmayacak' İddiasını Kulüp Yalanladı

'Vodafone Arena'ya çArşı Alınmayacak' İddiasını Kulüp Yalanladı

Ulaş
07.11.2015 - 11:51 Son Güncelleme: 07.11.2015 - 15:56

Beşiktaş, Vodafone Arena Stadı'na taraftar grubu olan çArşı'nın alınmayacağı yönünde çıkan haberleri resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla yalanladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Eray Emin Aydemir'in haberi şu şekildeydi:

Beşiktaş’ın eski evi İnönü Stadı’nda kapalı tribünde yer alan çArşı grubu yeni statta da aynı tribünde yer almak istemiş ancak Fikret Orman, taraftarlara yeni açık tribünü mekan olarak göstermişti. Orman Vodafone Arena’nın yapımına başlanan ilk günlerde “Ateşli taraftarlar yeni açık tribünde yer alacak.Yeni statta Dortmund’un Westfalen’deki gibi bir kale arkası tribünümüz olacak. O bölüm dik, locasız düzenlenecek” açıklaması yaparak çArşı ile ilgili politikasını belirlemişti. Ancak Orman’ın yaptığı bu açıklamaya rağmen yeni açık tribün, 2 katlı olarak planlandı, araya da iddiaya göre loca sistemi getirilecek.

Kombine yok! 

Kapalı tribündeki etkinliğini kaybetme noktasına gelen çArşı, bu gelişmeler yaşanırken Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve ekibinin muhalefetine karşın, kapalı tribün üst katta 800’e yakın kombine aldı. Ancak bu toplu alımlar kulüpte duyulunca, Beşiktaş yönetimi, kapalı tribünden yer almak isteyen bazı çArşı grubu üyelerine boşluğa rağmen ‘bu tribünler rezervasyonlu’ diyerek satış yapmadı. çArşı grubunun önemli isimlerinden Ayhan Güner sosyal medyada “Bilmeyene, duymayana, derdi olana duyurulur, çarşı Şeref Bey Stadı’nda kapalı üste olacak” sözleriyle yaşanan gerilimi taraftarlara duyururken Vodafone Arena’daki kombine geriliminin artarak devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

MAHKEME KARAR VERMEDİ

Üyelikleri iptal etmeye çalıştılar

çArşı grubu üyelerinin yargılandığı mahkemenin son duruşmasına Beşiktaş’ta görev yapan isimlerden Rıdvan Akar katılırken Akar’ın ilişkileri düzeltme isteği ise sonuçsuz kaldı.

çArşı ile ilgili olarak yargılanma işlemi başladığı sırada, hakim karşısına çıkacak bazı isimlerin kongre üyesi olmaları ve yönetim kurulunda bu üyelerin haklarında herhangi bir suç kesinleşmemiş olmamasına rağmen kulüpten ihraçlarının gündeme gelmesini taraftar grubu unutmadı. 

Ayrıca Fikret Orman’ın AKP’ye yakın isimlerden biri olan Rıza Sarraf’a Vodafone Arena’dan kombine satmasına taraftar grubu yoğun tepki göstermişti.

Beşiktaş resmi sitesinden yaptığı açıklamayla haberi yalanladı

Beşiktaş resmi sitesinden yaptığı açıklamayla haberi yalanladı

Spor kulübünün resmi sitesinden yayınlanan açıklama şu şekilde:

Bugünkü Cumhuriyet Gazetesi’nde Eray Emin Aldemir imzasıyla, bütünüyle subjektif algıya dayanan bir haber yayınlanmıştır.

Habere göre, Beşiktaş Kulübü Yönetimi Çarşı’ya ambargo uygulamaktadır. Beşiktaş Yönetimi ile Çarşı arasındaki iplerin koptuğu görüşüne yer veren haberde yer alan gerekçelerin tamamı yalan ve hayal mahsulüdür.

Haberde yer alan iddialar ve gerçekler şöyledir:

İddia: Beşiktaş Yönetimi Çarşı Grubu’nu kapalı tribünde istemediği için yoğun alımlara karşı ambargo uygulamaya başladı.

Gerçek: Böyle haber yazabilen bir “spor gazetecisinin” bilet ve kombine alım koşullarını bilmediği anlaşılmaktadır. Zira dünyanın herhangi bir  yerinde yaşayan Passolig sahibi bir Beşiktaş taraftarı internetten kredi kartıyla sadece bir kaç dakika içinde kombine bilet alımı yapabilmektedir.

Beşiktaş Yönetimi kombine başvurusu alan taraftara ilişkin “istihbarat” çalışması yapmadığı gibi hangi taraftarımızın hangi görüş ve aidiyeti olduğunu da bilmez, merak etmez ve sorgulamaz.

Halen yapımı sürmekte olan stadımızda öngörülen ve arzu edilen 10 bin kombine bileti daha talep edecek taraftarlarımızı beklemektedir.

Beşiktaş taraftarlarının statta nereden kombine alacağını kendi beğeni, istek ve maddi koşulları belirler. Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun bu tercihe bir müdahalesi olacağını düşünmek ‘komplo teorisi’nden başka bir şey değildir.

İddia: Beşiktaş Kulübü Yönetimi ile Çarşı arasındaki ipler koptu!

Gerçek: Çarşı Grubu Beşiktaş’ın gücüne güç katan, etkisi ve yaratıcılığı ile dünya spor kamuoyunun haklı övgü ve saygınlığını kazanan taraftar topluluklarımız arasındadır. Bugün Beşiktaş’ta yönetim koltuğunda oturan isimler de geçmişte bir taraftardı ve bayrak değişimi zamanı geldiğinde yine tribüne döneceklerdir.

Bu gerçekten hareketle Beşiktaş Kulübü Yönetimi’nin kulübümüzün ezeli sahibi taraftarıyla bir sorunu olmaz, olamaz.

Beşiktaş Yönetim Kurulu bu yaklaşım doğrultusunda, geçmişte aralarında Çarşı Gurubu üyesi kardeşlerimizin de bulunduğu taraftarlarımız aleyhine açılmış olan “bilet davası”ndan geçtiğimiz ay tek taraflı feragat etmiş ve iyi niyetini ortaya koymuştur.

Keza Beşiktaşımıza katkı sağlayacak bütün taraftar girişimlerine yönetimimiz manevi desteğini vermekte ve duyurmaktadır.

İddia: Beşiktaş Yönetimi yeni açık tribününde araya loca sistemi getirerek Çarşı’ya ayrılan tribünü ikiye bölecek.

Gerçek: Vodafone Arena inşaatında sona gelinmiştir. “Spor muhabiri” zahmet edip stat inşaatına gelmiş olsaydı. yeni açık tribününde loca olmadığını ve herhangi bir inşaat girişiminde de bulunulmadığını görebilirdi.

Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük, en dinamik ve coşkulu taraftar topluluğu ve kültürüne sahip bir spor kulübüdür. Böylesi devasa bir yapıyı oluşturan taraftarlarımızın siyasi, kültürel, inanç ve eğilimleri Beşiktaş Kulübü’nün ilgi ve müdahale alanı içinde değildir. Beşiktaş’ın asli misyonunun spor olduğu ve siyasi düşüncelerin tribünümüzde bölen etkisi dışında başka hiç bir fonksiyonu olmadığı görüşümüz bakidir. 

Kamuoyuna duyurulur…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
25
24
11
3
3
0