Görüş Bildir
Haberler
'Vize Muafiyeti Olmazsa Türkiye Taahhütlerine Bağlı Kalmaz'

'Vize Muafiyeti Olmazsa Türkiye Taahhütlerine Bağlı Kalmaz'

Başbakan Davutoğlu, 'Haziran ayında vize muafiyetinin devreye gireceğine olan inancımı sürdürüyorum. Olmaması halinde, Türkiye'nin taahhütlerine bağlı kalmasını kimse bekleyemez.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasbourg öncesi Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesinde 'Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın' önerisi getirmesi Başbakan'a soruldu.

"Türkiye'nin sınırları sadece Türkiye'yi ilgilendirir"

Başbakan bu soruya 'Türkiye’nin gıyabında iki ülke liderinin yaptığı görüşmelerin bir karşılığı ya da anlamı yoktur. Türkiye’nin sınırları sadece Türkiye’yi ilgilendirir' yanıtını verdi.

Başbakan, Kilis'te 4 kişinin ölümüne neden olan roketlerle ilgili olarak ise 'Kilis’te gerekli tüm tedbirleri Genelkurmay Başkanlığımız almıştır. Almaya da devam edecektir.' değerlendirmesini yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vize muafiyeti konusu

Vize muafiyeti konusu

Davutoğlu, 'Ben haziran ayında vize muafiyetinin devreye gireceğine olan inancımı sürdürüyorum. Olmaması halinde, Türkiye'nin taahhütlerine bağlı kalmasını kimse bekleyemez. Bu konuda gazete spekülasyonları üzerinden yorum yapmak doğru değil.' dedi.  

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'na hitap edecek Başbakan'ın Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, AKPM Başkanı Pedro Agramunt ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Guido Raimondi’yle de temaslarda bulunması bekleniyor. 

 Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın