Görüş Bildir
Haberler
💸 Ve Dolar 4 Lirayı Gördü: Değer Kaybeden Türk Lirası Sosyal Medyanın Gündeminde

etiket 💸 Ve Dolar 4 Lirayı Gördü: Değer Kaybeden Türk Lirası Sosyal Medyanın Gündeminde

FreiGeist
28.03.2018 - 15:20 Son Güncelleme: 28.03.2018 - 17:37

Ticaret savaşları, merkez bankaların politikaları, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu indirmesi, jeopolitik riskler, enflasyon ve cari açıkta bozulma ve azalan risk iştahı TL'nin kırılganlığını artırıyor. Son dönemde yukarı yönlü seyrini hızlandıran dolar/TL bugün kritik seviyesinin üzerini test etti ve 4 TL'yi aştı.

📈 Türk lirası bugün gelişen ülke para birimleri arasında dolara karşı en fazla düşen para birimi oldu.

📈 Türk lirası bugün gelişen ülke para birimleri arasında dolara karşı en fazla düşen para birimi oldu.

Dolar/TL 23 Mart gecesi Asya işlemlerinde 4,0367'yi görmüştü, son iki gündür 3,9950'nin üzeri test edilse de 4 seviyesinden önce yukarı ataklar kesilmişti. 

Dolar/TL, Türkiye'de yerel bankaların açık olduğu işlem saatlerinde ilk kez 4'ü aşmış oldu ve kur bugün 4.0140 seviyesine kadar yükseldi.

Sepet kur da 4.4921 ile rekorlarını sürdürdü.

📊 Euro/TL ise 4.9712'yi gördü ve tüm zamanların rekor seviyesine yaklaştı.

📊 Euro/TL ise  4.9712'yi gördü ve tüm zamanların rekor seviyesine yaklaştı.

Peki Türk Lirası neden değer kaybediyor? 🧐

Peki Türk Lirası neden değer kaybediyor? 🧐

Grafik: Business HT

Bloomberg HT'ye konuşan Spinn Danışmanlık Kurucu Ortağı Özlem Derici Şengül, Moody's'in not indirimi, cari açık ve enflasyonun yüksek çıkması, erken seçim tartışmaları ve Trump'ın başlattığı ticaret savaşlarıyla TL'de hızlı değer kaybı olduğunu belirtti ve kurda yıl sonu beklentisinin 4.30 olduğunu dile getirdi.

'Korku endeksi 20 seviyesinin üzerine tırmandı'

'Korku endeksi 20 seviyesinin üzerine tırmandı'

Bigpara'ya açıklamada bulunan Meksa Yatırım Pazarlama Müdürü ve Stratejist Murat Tufan ise şu ifadeleri kullandı: 

'ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmazlığın ve Facebook skandalı fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Özellikle gelişmekte olan ülke para birimleri son gelişmeler sonrası zayıflıyor. TL ise ayrıca Moody'in Türkiye'nin kredi notunu indirmesi, enflasyon ve cari açık gibi majör ekonomik göstergelerin son dönemde bir miktar tedirginlik yaratması sonrası değer kayıplarını artırdı. Küresel piyasalarda risk iştahının düşmesi ile birlikte güvenli liman arayışları hız kazandı ve altın ve euro gibi finansal araçlara yönelim arttı ve korku endeksi 20 seviyesinin üzerine tırmandı'

Türk Lirası, yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 5.07'lik değer kaybı ile gelişen ülke paralarının en zayıf halkası oldu.

Türk Lirası, yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 5.07'lik değer kaybı ile gelişen ülke paralarının en zayıf halkası oldu.

Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün aktardığı bilgiye göre yılbaşında bu yana dolar karşısında yüzde 5.07 değer kaybeden TL, bu oranla bir dönem 'kırılgan beşli' içinde yer alan Hindistan, Brezilya, Güney Afrika ve Endonezya para birimleri arasında en kötü performansı gerçekleştirdi.

📌Dolar/TL sosyal medyanın gündeminde...

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
522
144
59
32
29
19
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mak

açıyorum payidatı, dirilişi, a haberi. kafam rahat. ohhhh. osmanlıyız koçum biz.

cyanide

Düz hesap olsun diye 4 yaptılar. Hesaplarken zorluk yaşamayın diye yaptılar. Ne yaptılarsa yaranılmıyor size. Pis Wadan Hayınleri.

aerialz

yalancı vatan hainleri. ne 4 lirası yaa? dolar 1 lira 300 kuruş. bir ay önce 3 lira 85 kuruştu, bugün ise 1 lira 300 kuruş! var ol rte reyiz. (bu rakamlara v... Devamını Gör