Görüş Bildir
Haberler
"Yavuz Bingöl'e Mahalle Baskısı Uygulanıyor"

"Yavuz Bingöl'e Mahalle Baskısı Uygulanıyor"

Batuhan
07.12.2014 - 12:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Van İl Kongresi'nde konuşuyor. Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle

  • Şimdi Van'dayız o güzel Van'da.öğleden sonra da Eskişehir'de olacağız. Biz diyoruzki Van ve Eskişehir'i birbirinden ayırmak mümkün değildir. Aziz Vanlılar biz millet ve kardeşlik için yola çıktık. Çözüm süreci ile amaçladığımız bu topraklardaki herkesi gönülden bağlamaktır. Çözüm süreci ile ilgili mekanızmaları kurduk. Biz hazırlıklar içindeyken Türkiye'nin her yerinde umutluyken birileri Kobani'yi bahane ederek şiddete boyun eğileceğini tahmin ettiler Kuran kursları ve dahil birçok kurumu hedef aldılar onlar yakıp yıksa da biz yakılan her yerde gül yetiştireceğiz yakılan ve yıkılan her yeri inşaa ettik. Çözüm süreci kamu düzenine alternatif değildir.

  • Aziz gençlik bu emanet ssize emanet. Yine söylüyoruz bu toprakların her köşesinde milletimizin huzuru ve kamu düzeni sağlanacaktır. Hiçbir şekilde şiddet ve vandalizme boyun eğilmeyecektir.

  • Geçen sefer Van'a geldiğimde iki kavrama atıfta bulundum. Hiçbir şekilde eğilmedik eğilmeyeceğiz.

  • MEB şurasında alınan kararların sürecini beklemeden Osmanlıca bazı liselerde seçmeli okutuluyor imam hatip liselerinde de okutulsun dedik diye bazıları kıyameti kopardı. O mezar taşları tapu mührüdür. CHP hala tarihimizi anlamış değil. Ortaçağ tarihine bakacak olanlar Avrupaya baksınlar bizim tarihimizde Ortaçağ yok. Bu tarih düşmanlarına milletin mirasını anlayamayanlara cevap için yola çıktı.

  • Kim ne yaparsa yapsın biz bu aziz vatanın her köşesinde al bayrak ve AK Parti bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz.

  • Kürtçe üzerindeki yasakların tümünü kaldırdık. 24 saat kürtçe yayın yapan kanal kurduk, herkesin onurlu eşit vatandaşlar olarak yaşamalrının zeminini kurduk. Bu topraklarda artık kimse dini, dili, inancı içinm ötekileştirilemeyecek tahkir edilemeyecek. Biz de baskılar karşısında dik duran aziz Vanlılar ile gurur duyuyoruz.

  • Dünya da Van ahirette iman. Bu vandalizm ve şiddete karşı her türlü tedbiri alacağız ve çözüm sürecini sonuca ulaştıracağız. Gelirken yolda bir anne ve babayı gördük durduk konuştuk kendisini Ankara'dan tanıyorum Diyarbakır annelerindendi. Ben de bir kez daha soruyorum bu gencecik çocukları dağa kaldırarak neyin mücadelesini veriyorlar. O gencecik çocukları tekrar kazanmak için çözüm süreci diyoruz. İnadına çözüm süreci inadına kardeşlik diyoruz.

  • Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir. Biz bu kardeşlik projesinin takipçisi olacağız.

  • Çözüm sürecinin bir yağaını milli kardeşlik diğerini kalkınmaya oturttuk.

  • Selam olsun barış türküsü söyleyenlere.

  • Sanatçı camiasından gür bir ses, kardeşlik dediği için bundan rahatsız olanlar bu seslere mahalle baskısı uyguluyorlar. Biz tanırız Yavuz Bingöl'ü ve diğerlerini. Onlar bu baskıya boyun eğmezler.

  • Yıkmaya gelenlere karşı ihya diyrouz inşa diyoruz. Yeni bir Türkiye için yola çıktık ve bunun için her engele karşı çıkmaya hazırız.

Vatan

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/basbakan-d...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0