Görüş Bildir
Haberler
'Üniversiteler Milletin Kızlarını Emanet Ettiği Yerler' Diyen YÖK Başkanı Tepki Çekti

etiket 'Üniversiteler Milletin Kızlarını Emanet Ettiği Yerler' Diyen YÖK Başkanı Tepki Çekti

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TBMM’de yaptığı sunumda 'Üniversiteler, milletin kızlarını emanet ettiği, hocalarına 'annelik, babalık yap, rehberlik yap' diye emanet ettiği kurumlar. Öğrencilerimize herhangi bir şekilde yan gözle bakılmasına bile tahammül edemeyiz' dedi. Saraç'ın sözleri tepki çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyosu'nunda bir sunum gerçekleştirdi. 

YÖK Başkanı Saraç, üniversitelerde cinsel taciz ve saldırıya karşı destek birimleri bulunduğunu, bu birimlerinin sayısının 31 olduğunu bildirdi. Sanılanın aksine YÖK'ün üniversite öğretim üyelerine soruşturma açma yetkisi bulunmadığını belirten Saraç, 'Ama ihraçlarla ilgili husus var ise ve eğer itiraz ederse ihraç edilen kişi YÖK'ün gündemine gelir' dedi.

Akademisyenlere veli rolü

Akademisyenlere veli rolü

Saraç, 2014'ten bugüne kadar 60 öğretim elemanı hakkında 'kadına taciz' filiyle üniversitelerden ihraç talebi geldiği ve bunları onayladıkları söyledi. 

Sadece 8 kişinin sözlü bir taciz olması ve ispatlanamaması gibi sebeplerle alt cezayla cezalandırıldığını kaydeden Saraç, 'Ama YÖK olarak bakışımız şu; Cinsel taciz sübut bulmuş ise alt cezaya inmeden, geldiği gibi ihraç işlemlerini tamamlayacağız. Üniversiteler, milletin kızlarını emanet ettiği, hocalarına 'annelik, babalık yap, rehberlik yap' diye emanet ettiği kurumlar. Burada öğrencilerimize herhangi bir şekilde yan gözle bakılmasına bile tahammül edemeyiz' dedi.

YÖK Başkanı Saraç'ın sözlerine gelen tepkiler 👇

YÖK Başkanı Saraç'ın sözlerine gelen tepkiler 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
321
159
25
21
14
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emir Kaladok

Peki bu adamın, Atatürk'e kafir diyen imam Mustafa Demirkan'ın damadı olduğunu biliyor muydunuz ? ne tesadüf değil mi ?

Heisenberg

Ne bu lise müdürü mü? Oldu olacak sevgilisi olanların, sigara içenlerin falan ailesini arayın.

U Efekent

herifin kullandığı jargona bak ya. akademisyenden çok tophane nargilecisine benziyo.