Görüş Bildir
Haberler
İşte Metropoll Araştırma Şirketinin Yaptığı Son Anket

İşte Metropoll Araştırma Şirketinin Yaptığı Son Anket

adem kara
07.03.2014 - 13:11 Son Güncelleme: 08.03.2014 - 12:03

'Ülke Kötüye Gidiyor, Düşünce Özgürlüğü Kısıtlanıyor...'

17 Aralık operasyonları, hükümete güveni sarstı, Türkiye’nin kötüye gittiği inancını artırdı. Metropoll araştırma şirketinin yaptığı son anket, oldukça çarpıcı sonuçlar verdi.

Halkın yüzde 68,4′ü Başbakan Tayyip Erdoğan’ın medyaya müdahalesini doğru bulmuyor; internet yasasının onaylanmasını yanlış bulan kesim yüzde 61,9. Halkın yüzde 52,6′sı, ‘ülkenin kötüye gittiği’ görüşünde.

Metropoll’den anketle ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“30 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldı. Algıların ve kanaatlerin siyasal tercihlere dönüşeceği son haftaları yaşamaktayız. Başbakan Erdoğan Mart seçimlerini son 11 yılın en önemli seçimi ilan etmiş durumda. Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçim adeta bir genel seçim havası taşımaktadır. 30 Mart seçimleri, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini de etkileyecek derecede siyasal alanda büyük değişikliklere neden olabilecek bir potansiyele sahiptir. Bir yandan seçim kampanyaları devam ederken öte yandan da yolsuzluk iddiaları, kaset savaşları ve yüksek tonlu suçlamalar gündemden düşmüyor. Bu algı, kanaat ve tercih etkileme girişimlerinin seçimlere kadar artarak devam edeceği gözükmektedir. Bu araştırmanın temel amaçlarından biri seçimlere bir ay kala bu girişimlerin toplumda nasıl bir etki bıraktığının fotoğrafını çekmek olduğu gibi 17 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına yönelik geçen iki ay içerisinde halkın yaşananlara yönelik algısının nasıl değiştiği görmektir. Şubat 2014 Türkiye’nin Nabzı araştırması; Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile 19-23 Şubat 2014 tarihleri arasında toplam 1505 kişi ile yapılmıştır. Araştırma; 0,95 güven sınırları içinde +/- 2,5 hata payı ile yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.”

Kaynak: http://zete.com/2014/03/son-metropoll...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şubat 2014 araştırmasına göre, kararsız ve cevapsızlar dağıtılmadan partilerin oy destekleri

Şubat araştırmasına göre seçmenlerin önümüzdeki yerel seçimde hangi partinin adayını destekleyeceğine dair sonuçlar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0