Görüş Bildir
Haberler
"Ulan Bu da Nereden Dilime Dolandı?" Sorusuna Asla Cevap Bulunamayan 15 Saçma Sözlü Şarkı

etiket "Ulan Bu da Nereden Dilime Dolandı?" Sorusuna Asla Cevap Bulunamayan 15 Saçma Sözlü Şarkı

Eda Aytekin
10.05.2016 - 16:53 Son Güncelleme: 27.07.2021 - 15:49

Müziksiz yaşarsak ölürüz herhalde. Bazen sevdiğimiz şarkılar dışında istemsizce duyduğumuz anlamsız şarkılar da vardır. Bu şarkılar en çok takside, dolmuşta ya da bir başkası dinlerken duyulur. Kötü bir lanet gibi de bütün gün dilimizde döner durur, mümkün değil kendimize mani olamayız. İşte biz de dilimize doladığımız bu anlamsız şarkılardan bir kısmını belirledik:

1. Lay lay lom galiba sana göre sevmeler, hopa şinanay galiba sana göre sevilmeler...

Şarkının diğer adı 'Melek yüzlü sahtekar'. Metin Işık abimizin yıllar önce söylediği bu şarkı kolay kolay dilden söküp atılmıyor.

2. Dongi dongi dongi dongi dong, dongi dongi daga daga...

Ben yazarken fenalık geldi, siz okurken herhalde ölmüşsünüzdür. Çelik Bey bu şarkıyı o dönem sevgili eşi Buket Saygı için bestelediğini söylemişti. Buket Hanım da çok sevmiş bu şarkıyı. Keşke kendi aralarında kalsaydı da hayatımızda bir dongimiz eksik kalsaydı.

3. Abu çi çi çi abu çi çi çi, eslen beslen karşı beri seslen...

Mustafa Topaloğlu'ndan muhteşem bir trol şov! Kim bilir kimlerle konuşup kimlere neler anlatıyor değerli Topaloğlu... Marslı bir çevirmen olmadan dediklerini hiçbir zaman anlayamayacağız.

4. Sarılmandan belli kırıcan mı belimi? Çok canım acıdı çeksene elini...

Bu kıza bu şarkıyı yazdıran kadere yazıklar olsun! Ben biliyorum kime yazdığını ama bu konuyu başka bir gıybet köşesinde hep birlikte konuşuruz. Siz yine de 'Ayılık var senin hamurunda' diye diye dolaşmayın.

5. Bi şey eksik o da enerji, yok ki aramızda sinerji, tutmayınca tutmuyor işte, seninki yaptı bana alerji...

Sevgili Ayşe Özyılmazel'in 'ji' ile biten bütün kelimeleri toplayıp yaptığı bir besteden herkese merhaba. Şarkının içinde anlam aramaya çalışırsanız gençliğinizi yakarsınız. Ayrıca konunun muhatabı değerli hekimlerimiz gibi görünüyor.

6. Ay vil şov yu vad it mins, vad it vad it vad it...şad ap fuliş kasanova!

Hayatta kalmaya çalışırken ne kadar zorlandığınızı tahmin edebiliyorum arkadaşlar çünkü bana da oluyor arada. Mesela bu şarkıyı istemsiz bir şekilde bir yerlerde duyduğum vakit dilimi kökünden kopartmak istediğim oluyor. Şu mükemmel sözler hiçbir bestede yok!

7. Aşk bu kızıl ötesi, yaralı müzesi, hareket edemem...

Bu sözlere girmeden önceki sözler de şöyle: 'Ben ne sana taparım ne seni ararım ne trip atarım. Sen ne beni oyala ne omuz ovala işime bakarım'.

Şimdi herkes omuz ovalamadan işine baksın ve uslu birer yaralı müzesi olsun!

8. Aşkın ateşi yakarmış ateşi, duydunuz mu aşkın ateşini? Hangi ateşte yanmayı dilerdin? Pişmeyene söyle ne denirdi? Çiğ mi? Ha ha!

Aşkın ateşini duymadık, hiçbir ateşte de yanmayı dilemeyiz, pişmeyene de çiğ denir evet, HA HA!

9. Sevda yüklü trenler, boş raylarda ilerler, sevenleri üzenler, hep o yolda giderler...

Vazgeçilmez şarkımız yine Doğuş'tan geliyor. Düşünmeden uğramanız gereken Doğuş ve tren istasyonu gözlemleri bizleri şaşırtmaya devam ediyor. 

Ben bu şarkıyı çıktığından beri söylüyorum galiba, özür dilerim herkest...

10. Şapır şupur beni öp, çıtır çıtır beni ye, onlar acı ben tatlı, benden başka böyle var mı...

Kolay kolay hayır denilemeyecek bu İsmail YK teklifine kayıtsız kalmayacağınızdan neredeyse eminim (!) Acaba burada ne tür bir benzetme düşünüldü? Sütlü bir tatlı desek mesela çıtır çıtır etmeyecektir. Tulumba tatlısı desek tamam ama onu da niye öpelim? Teşbihler arası karmaşa...

11. Çok tatlısın güzelsin, şekerci mi baban senin, kaşın kara gözün kara kömürcü mü baban senin...

Her meslek erbabına uyarlanabilen bu şarkı adeta bir küçük esnaf dostu. Şarkıyı da söylemeyen kalmadı herhalde. İlk kim meşhur etti diyecek olursanız sanatçımızın adı Serap Sapaz.

12. Severek ayrıldık ona yanıyorum, unutmam o kokunu burcu burcu, ben yatak döşek hasta yatıyorum, sen gelmeden olamam ki taburcu...

Ya biz anlamadık zaten şarkıyı yazanın Burcu diye bir kızdan hoşlandığını! Sırf kıza şekil olsun diye 'taburcu'yu bulup kafiye yapmışlar. Zorlarsanız siz de sevdiceğinize kafiyeler bulup şarkılar yazabilirsiniz arkadaşlar. Yayınlamasanız güzel olur tabii.

13. Yaranamadım yavrum yaranamadım, ne yaptıysa bana dayanamadım, kaldırdım göbeği bak hoppa, döktürürsem öyle bana bakma...

Anlaşılmayan grup CanKan'dan yine anlaşılmayan sözler. İnşallah kimse ezberleyememiştir....

14. Honki ponki torino, çalına bimbo porino, muşi muşi hopopo kozizo, çiki çiki şayne tiki tak tok...

İşin içinden çıkabilen varsa beri gelsin. Çok fazla kafa yormaya gerek yok çünkü şarkının sonunda da açıklandığı gibi: 'Hiçbir anlamı yok bu sözlerin, sadece rahatlamak için söyledim. Sen de mi öğrendin, AFERİN!'

15. Yaptığına şantaj denir, böyle aşka montaj denir, şantaj montaj şantaj montaj...

Ceylan'ın techno müziğe giriş denemesi olan bu şarkı kendi klasmanında bir numaradır. Şarkı bu şekilde sizin için hiçbir şey ifade etmiyorsa biraz sözlerini de yazayım: 'Her gün beleş yaşıyorsun, üstüme gül kokluyorsun, gerçeğe yalan diyorsun...'

Hepinizin diline güzel şarkılar dolanmasını temenni ederim. Kont Adnan'ın dediği gibi: 'Kuş foli koma foli, doli yağayi doli...'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
929
185
118
49
45
34
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Hakan Kaya

14. Şarkı honki ponki hakkında biraz bilgi vereyim.. şarkıyı ilk söyleyen kişi 70'ler ve 80'ler döneminin meşhur sanatçısı Şenay'a ait.. O dönemlerde bir çok... Devamını Gör

Uygar Aytun

Ben sizin babanızım ben ne dersem o olur :) Bak bu da iyiydi.

Yigit Karabey

3. Abu çi çi çi abu çi çi çi, eslen beslen karşı beri seslen...budur! severim