Görüş Bildir
Haberler
'Ucube' Davasında Mahkeme Davanın Reddine Karar Verdi

'Ucube' Davasında Mahkeme Davanın Reddine Karar Verdi

Onedio Medya
22.12.2015 - 13:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde Kars'ta bulunan 'İnsanlık Anıtı' heykeli için sarf ettiği 'ucube' sözü üzerine heykeltraş Mehmet Aksoy, tazminat davası açmış ve mahkeme Erdoğan'ın 10 bin lira tazminat ödemesine karar vermişti. Yargıtay'ın bu kararı bozmasının ardından, davayı yeniden görüşen mahkeme bu kez Yargıtay'ın kararına uydu ve Mehmet Aksoy'un açtığı davanın reddine karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Davacı Heykeltıraş Mehmet Aksoy katılmadı. Duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı avukatı Ferah Yıldız, Mehmet Aksoy'u ise Avukat Turgut Kazan temsil etti.

Hakim Ayşe Çiçek Erbay, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin 17 Haziran 2015 tarihli bozma ilamını okudu. Aksoy'un avukatı Turgut Kazan, 'Türkiye'de Cumhurbaşkanı'na karşı da adalet arayabilecek bir ortamın mümkün olduğunu karara direnerek gösterin' dedi. Ardından söz alan Avukat Ferah Yıldız ise, 'Bozma ilamına uyulmasını talep ediyoruz. Ucube sözcüğü bir eleştiri ifadesidir. Davacının kişiliğini zedeleyecek bir ifade değildir' diye konuştu.

Mahkeme, Yargıtay'ın kararına uyulmasına karar verdi. Tekrar söz verilen Avukat Turgut Kazan, 'Söyleyecek sözüm yok. Zaten umudum da yoktu' şeklinde konuştu. Avukat Ferah Yıldız ise 'Haksız davanın reddine karar verilsin' dedi. Mahkeme, davanın reddine karar verdi.

Erdoğan 'Ucube' demiş ve daha sonra anıt yıkılmıştı

Erdoğan 'Ucube' demiş ve daha sonra anıt yıkılmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu 8 Ocak 2011 tarihinde Kars'ta yaptığı mitingte, İnsanlık Anıtı'na 'Ucube' demiş ve daha sonra anıt yıkılmıştı. Heykeltıraş Mehmet Aksoy da avukatları aracılığıyla tazminat davası açmıştı.

Serpil KIRKESER / İstanbul DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
6
2
1
1
1
0