Görüş Bildir
Haberler
"Turu Geçeceğimize İnanıyoruz"

"Turu Geçeceğimize İnanıyoruz"

Batuhan
20.02.2015 - 16:02

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, tur için umutlu konuştu

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında İngiltere'nin Liverpool takımına deplasmanda 1-0 yenilmelerine rağmen turu geçme konusunda umutlu olduklarını söyledi.

Albayrak, yaptığı açıklamada, rakipleri karşısında ilk yarıda çok iyi oynadıklarını belirterek, 'Golü bulsaydık maç çok farklı olurdu. Demba Ba'nın şutunda kaleci sanki uzadı' dedi.

Rakiplerinin kendi liginde geride kalmasından dolayı UEFA Avrupa Ligi'ne önem verdiğini vurgulayan Albayrak, 'Golü bulmak için 3-4 forvet birden oynadılar. Buna rağmen çok az pozisyon verdik. Takım olarak güzel şeylere taraftarları alıştırdık. Liverpool deplasmanında alınan 1-0'lık yenilgi bile üzüntülü bir hava yaratıyor. İki aşamalı bir mücadele veriyoruz. İstanbul'a umutla döndük. Ne Türk futbolu ne Beşiktaş eskisi gibi değil. İkinci maçta turu geçeceğimize inanıyoruz' diye konuştu.

Albayrak, hem Süper Lig'de hem Avrupa kupalarında pozitif futbol oynadıklarını, bu şekilde oynamalarının da takıma özgüven olarak yansıdığını kaydetti.

Metin Albayrak, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 26 Şubat Perşembe günü Liverpool ile oynanacak karşılaşmada atmosferin farklı olacağını ve rakipleri karşısında 50-60 bin kişilik taraftar desteği beklediklerini ifade etti.

'ÇOCUKLARA ACIYORUM'

Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, futbolcuların yoğun bir tempo içinde mücadele verdiğini ve bu nedenle onlara üzüldüğünü ifade etti.

'Çocuklara acıyorum' diyen Albayrak, 'Onlar da insan, ekmek parası için çalışıyorlar. Kolay değil, birkaç bin kilometre gidiyorsun ve dönüyorsun' ifadelerini kullandı.

İçinde bulundukları yoğun tempodan dolayı Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor ile yapacakları karşılaşmanın ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurduklarını vurgulayan Albayrak, bu taleplerinin TFF tarafından kabul edilmediğini söyledi.

Hem kendilerinin hem de Eskişehirspor'un Ziraat Türkiye Kupası'ndan elendiğini hatırlatan Metin Albayrak, 'TFF'ye talepte bulunduk, maalesef kabul etmediler. Oyuncular bir gün bile dinlenseydi iyi olacaktı. Eskişehirspor maçının ardından 26 Şubat Perşembe günü Liverpool ile bir daha karşılaşacağız. Ardından Osmanlı Stadı'nda Balıkesirspor'u konuk edeceğiz. Zorluklar hepimizi kamçılıyor. Bu kadar sıkıntı ve vefa sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Hep futbolcuların yanındayız' diye konuştu.

'TARAFTARLAR DA DİKKAT ETMELİ'

Bursaspor ile oynanan lig maçı sonrası tribün kapatma cezası alan Beşiktaş'ta yönetici Metin Albayrak, sezonun son bölümlerine doğru ilerlediklerini, taraftarların da takıma destek verirken dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi.

Tek başına futbol takımının sahadaki mücadelesinin başarı için yetmeyeceğine dikkati çeken Albayrak, 'Biz bu sezon her türlü olumsuzluğa karşı mücadele veriyoruz. Bunun altından da kalkacağız. Taraftarların da bize her şekilde yardımcı olması lazım' ifadelerini kullandı.

Camia, taraftar, yönetim ve takım olarak herkesin üzerine düşen görevi olduğunu anlatan Metin Albayrak, 'Sona doğru geliyoruz. Taraftar olduğu zaman takım daha da motive oluyor. Osmanlı Stadı'nda geriye düştüğümüz maçları bu şekilde çok çevirdik. Onlar müthiş etki ediyor. Taraftarın da biraz daha sabırlı olması lazım. Haksız konulardaki protestolarını küfür dışında ortaya koymaları gerekiyor' diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Türk

Kaynak: http://spor.haberturk.com/futbol/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0