Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye'yle Savaşa Hazırız' Diyen İbadi'ye Yanıt: 'Zayıfsın, Kabadayılık Yapmaya Kalkıyorsun'

'Türkiye'yle Savaşa Hazırız' Diyen İbadi'ye Yanıt: 'Zayıfsın, Kabadayılık Yapmaya Kalkıyorsun'

Türkiye'nin Irak sınırına askeri sevkiyat yapmasının ardından dün Türkiye ile savaşmak istemiyoruz, Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz ama bu olursa buna da hazırız,” şeklinde konuşan Irak Başbakanı İbadi'ye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yanıt geldi. Bakan Çavuşoğlu, 'Madem bu kadar güçlüsün, niye PKK yıllardır topraklarını işgal ediyor, mücadele edemiyorsun. Zayıfsın, sonra kabadayılık yapmaya kalkıyorsun' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya’da düzenlenen Turkish Airlines Open 2016 Golf Turnuvası’nın basın toplantısına katılan Çavuşoğlu, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, Irak Başbakanı İbadi’nin açıklamaları hatırlatılınca şunları söyledi:

“Biz dostluk mesajı veriyoruz, İbadi kışkırtıcı mesajlar veriyor. Ondan sonra biz cevap verdikten sonra da İbadi, ‘Dost ülkelere, bizim gönderdiğimiz kişilere, büyükelçimize ‘Ya biz zaten zor durumda bir ülkeyiz bizi zor durumda bırakmayın bize böyle açıklamalar yapmayın’ diyor. Sen niye yapıyorsun.”

"Sınırın öbür tarafına asker göndermedik"

"Sınırın öbür tarafına asker göndermedik"

Silopi sınırına gönderilen askeri birliklerle de ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: 

“Bizim buraya asker göndermemizin sebebi belli. Biz sınırın öbür tarafına asker göndermedik. Niye gönderdiğimizin sebebini açıkladık. Buralardaki gelişmelerden dolayı DAEŞ bizim sınırımıza gelebilir. Sınırın bu tarafında 200 PKK’lı var.  Peki DAEŞ’e gösterdiğiniz hassasiyeti Sincar bölgesinde toprakları işgal eden, Süleymaniye’ye inmeye çalışan, oradaki bazı siyasilerin destek verdiği PKK’ya niye göstermiyorsun? Başka bir terör örgütü senin topraklarını işgal etmiş. Bizim aldığımız tedbirler de bu terör örgütlerine yönelik. Burada PKK’nın bazı hareketlenme yaşadığını görüyoruz. Arazideki gelişmeleri an be an takip ediyoruz. Tüm gelişmeleri adeta röntgen çeker gibi tespit ediyoruz. O sebeple bize karşı doğabilecek Suriye’den, Irak’tan kaynaklanan tehditlere karşı tedbir almak durumundayız.”

" Irak’ın toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını bizden daha güçlü destekleyen yoktur"

" Irak’ın toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını bizden daha güçlü destekleyen yoktur"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Telafer ve diğer bölgelerdeki çalışmaları bildiklerini belirten Çavuşoğlu, gelişmelere karşı sınıra asker koyduklarını belirterek Irak Başbakanı İbadi’ye şöyle seslendi:

“Sınırımıza asker getirdiğimiz zaman bu Irak hükümetine yönelik bir davranış değil. Sen niye art niyetli düşünüyorsun. Biz kendi tedbirimizi alıyoruz, üstelik size de yardımcı oluyoruz. Malesef içinde bulunduğu zor şartlardan dolayı ve kendi aralarındaki mezhepçi kamplaşmalardan, siyasi mücadelelerden dolayı retorik içinde oluyorlar, bunu tercih ediyorlar. Oysa biz Irak’a ne diyoruz, Irak bizim dost ve kardeş ülkemiz bu net. Irak’ın toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını bizden daha güçlü destekleyen yoktur. Bu güne kadar ayrılma yönünde meyil gösterenlere karşı bu mesajı en güçlü biz vermişizdir. Başkaları gibi de mavi boncuk hiç dağıtmadık. Irak’ın güvenliği ve istikrarı kendi istikrarımız kadar önemlidir. Başka ülkelerin kışkırtmaları sebebiyle gelişi güzel açıklama yapman doğru değil, kaldı ki senin gücün varsa niye Musul’u terör örgütlerine teslim ettin. Sen madem bu kadar güçlüsün niye PKK yıllardan beri senin topraklarını işgal ediyor. Bir terör örgütüne karşı mücadele edemiyorsun, zayıfsın, ondan sonra da kabadayılık yapmaya kalkıyorsun, retorik içine giriyorsun. Bunlar bizim için boş şeyler. Biz kendi tedbirlerimizi alacağımızı daha önce ilan ettik ve alıyoruz.” 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
23
22
12
8
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Peki bizim ülkemizde niye 38 yildir pkk var? Doguda yolda kimlik kontrolü yapıyorlar sayın dışişleri bakanımız nicin bunu hesaba katmadan Iraka laf ediyor? I... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

böyle cat cat akil edip yüzüne söylecek birisi cikmadi herhalde :D

KızılDereli

Adam çıkıp dese sizde de PKK var ne der acaba

liberal demokrat

komşularla sıfır sorundan en büyük ticaret partnerlerinle savaşmaya.akp beceriksiziliğin basiretsizliğin merkezi.

Berke Biber

Hee onun için sen geçen seçim %0.05 oy aldın hshdhsshsnzhxhdhdjdhdh