Görüş Bildir
Haberler
Kremlin: "Türkiye'yi Topraklarında Teröristlerin Saklandığına Dair Uyarmıştık"

Kremlin: "Türkiye'yi Topraklarında Teröristlerin Saklandığına Dair Uyarmıştık"

Batuhan
06.07.2016 - 13:03

Kremlin Sözcüsü Peskov, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısının, ’Türkiye ve Avrupa güvenlik servislerine topraklarında teröristlerin saklandığını haber veren Rusya’nın uyarılarını dikkate alınmaması’ nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 45 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili olarak 11 Rusya vatandaşının gözaltına alındığı yönündeki haberlere ilişkin gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Gözaltına alınan Rusya vatandaşlarının terör saldırısıyla gerçekten bağlantılı olup olmadığına dair net bilgi olmadığını belirten Peskov, Türkiye ve Avrupa istihbarat servislerine yönelik bir eleştiri de dile getirdi. Peskov, Rusya vatandaşlarının şüpheli olarak gözaltına alınmasında, Türkiye ve Avrupa güvenlik servislerinin topraklarında teröristlerin saklandığını haber veren Rusya’nın uyarılarını dikkate almamasının payı olabileceğini belirtti.

"Rus tarafının verdiği bu sinyaller çoğu zaman gereken dikkati görmedi"

"Rus tarafının verdiği bu sinyaller çoğu zaman gereken dikkati görmedi"

“Rus tarafı uzun yıllardan bu yana çeşitli kanallar aracılığıyla Türkiye ve Avrupa ülkelerine terörizmle bağlantılı olduğundan şüphelenilen kişilerin bu ülkelerde saklandığı bilgisini ulaştırıyor” ifadelerini kullanan Peskov, “Fakat Rus tarafının verdiği bu sinyaller çoğu zaman gereken dikkati görmedi. Ne yazık ki bunlar (İstanbul’daki saldırılar) bu ihmalin sonucu olabilir” dedi.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
37
20
9
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adnan Skişenses

Ulkede teröristlerin olduğunu biz de biliyoruz aq sanki koordinat veriyolar. Gerci koordinat verseler de bizimkilerin yakalayacagindan supheliyim o ayri bir ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Adam 2011 yilinda dedi zaten, '' Türkiye cihatçı çetelere destek vermekle cebinde akrep taşıyor.'' ''3 - 4 yil icinde Dunya Turkiye'de patlayacak bombalari k... Devamını Gör

Kumru Gül

Turkiyenin %20si terorist zaten

Emre Aslan

Az dedin.