Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye'yi Terörle Aynı Çizgide Göstermek Kimsenin Hakkı da, Haddi de Değildir'

'Türkiye'yi Terörle Aynı Çizgide Göstermek Kimsenin Hakkı da, Haddi de Değildir'

Deniz Gök
25.06.2015 - 22:40 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 10:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kobani'deki saldırılar üzerinden Türkiye'yi terörle aynı çizgide göstermek kimsenin haddi değil' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezindeki iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, terör örgütü IŞİD'in Kobani'deki saldırılarına ilişkin, 'Masum sivilleri hedef alan bu saldırıyı, en güçlü bir şekilde lanetliyor, telin ediyoruz. Biz bugüne kadar ülkemize sığınan, yardıma ihtiyacı olan, Türkiye'yi güvenli bir liman olarak gören hiç kimseye kapımızı kapatmadık, sırt çevirmedik. Nitekim olayın hemen ardından, bu saldırıda yaralanan tüm Suriye vatandaşları, ülkemize getirildi. Yaklaşık 130 civarında yaralı, hastanelerimizde tedavi altına alındı' dedi.

Erdoğan, HDP yöneticilerinin yaptıkları açıklamaları anımsatarak, şunları söyledi:

'İftira ve karalama kampanyası yürütülüyor'

'Ülkemizi hedef alan bir iftira ve karalama kampanyası yürüttüğünü görüyoruz. Tamamen safsata. Türkiye'yi terörle aynı çizgide göstermek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Türkiye'nin hasmı bazı uluslararası lobilerin manipülasyonlarına alet olanlar öncelikle kendilerini sorgulamalı. Lafla Türkiye partisi olunmaz. Vatandaşlarımızın yalan, iftirayla siyaset yapanlara pirim vermeyeceklerine inanıyorum.'

'Sykes-Picot düzeni inşa ediliyor'

Suriye ve Irak’ta yaşananların sadece bu ülkelerin iç dinamikleriyle değerlendirilemeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, 'Bugün de bilhassa güney bölgemizde yeni bir Sykes-Picot düzeninin adım adım inşa edilmeye çalışıldığına şahit oluyoruz. Burada hem ülkemizin hem tüm bölgenin geleceğini şekillendirecek mühendisliklerin uygulamaya çalışıldığını görüyoruz” dedi.

IŞİD'e Türkiye'den destek iddiası

IŞİD'e Türkiye'den destek iddiası

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Kobani'ye yönelik İŞİD militanlarının saldırısına ilişkin; 'Bugün 50 insanı gözünü kırpmadan katleden, toplu katliam gerçekleştiren, insanlık dışı işkenceler ve zulümler uygulayan bu uluslararası çete, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti tarafından destekleniyor, sahipleniliyor ve aynı zamanda operasyonel destek veriliyor' demişti.

Yüksekdağ şöyle devam etmişti:

'Eğer, bu katliam, bu soykırım ve işgal girişimi, sizin desteğinizle gerçekleştirilmediyse, buyurun bunu kanıtlayın, biz de inanalım, Türkiye de inansın. Siyasi iktidar, hükümet, bu katliama destek vermediği söylemini, bu katliamı yönlendirmediği söylemini, kanıtlamak ve ispatlamak zorundadır. Aksi durumda bizim kanıtlarımız, ispatlarımız, iddialarımız geçerlidir'

"Herkesten önce IŞİD'i terör örgütü ilan ettik"

"Herkesten önce IŞİD'i terör örgütü ilan ettik"

Başbakan Davutoğlu AK Parti vekilleriyle buluştuğu iftar sonrası yaptığı konuşmada, IŞİD’in Kobani’ye Türkiye üzerinden saldırdığı yönündeki iddiaları yalanladı, Türkiye aleyhine uluslararası bir kampanya yürütüldüğünü söyledi.

Türkiye’nin 10 Ekim 2013’te IŞİD’i herkesten önce “terör örgütü” ilan ettiğini anımsatan Başbakan, “Daha ilk günden tavrımızı belirledik. Özgür Suriye muhalefetinin yanında durduk” dedi.

“O gün de bugün de kimse Türkiye’nin Kobani’ye yönelik saldırılarla ilişkisi olduğunu ispat edemez” diyen Başbakan, 'Suriye'deki hiçbir kanda Türkiye'nin tek bir nebze katkısı olmadığı gibi IŞİD terör örgütüne karşı da en açık tavrı Türkiye sergilemiştir ve bütün bunlar sadece ve sadece iftiradan, ithamdan ibarettir' diye konuştu.

‘Güney ve batıdan saldırdılar’

Davutoğlu, “Sabah saat 5 sularında IŞİD denen terör örgütü Kobani’ye saldırdı. Nereden saldırdığı bizce malum: güney ve batıdan” ifadelerini kullandı.

6-8 Ekim Kobani olaylarını hatırlatan Davutoğlu, “Muhalefet sorumsuzca yurt dışından Türkiye hakkında yürütülen bu kampanyalara destek verdi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş bir tweetle halkı sokağa dökmek için çaba sarf etti” dedi.

Türkiye’nin yanı başında yaşanan zulme hiçbir zaman sessiz kalmadığını vurgulayan Başbakan, 135 Kobanili yaralının Türkiye’ye getirildiğini hatırlatarak “Nereye sığındılar? Türkiye’ye. Daha önce de buradan gelen kardeşlerimize kapılarımızı açtık” dedi.

Yüksekdağ’a yanıt: Onlar ispat etsin

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın “Türkiye IŞİD ile işbirliği yapmadığını ispat etmelidir” yönündeki açıklamasına, “Dünyanın neresinde var olmayan şeyin ispatı” diyerek tepki gösterdi.

“Türkiye’nin IŞİD'le işbirliği yaptığını iddia edenler ispatlamakla yükümlüdür” diyen Başbakan, “Aksi halde daha iki gün önce mecliste ettiği yemini unutanları, vekil olarak seçildiği ülkeye ithamlarda bulunanları özre davet ediyorum, başta HDP Eş Başkanı olmak üzere. Türkiyelileşmekten bahsediyorlarsa önce bu ülkeye saygı göstermeyi öğrenecekler” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Meclis Başkanı adayını AK Parti’nin yarınki MYK toplantısının ardından açıklayacağını da belirtti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0