Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye Vatandaşları İngiltere'ye Gelmesin'

'Türkiye Vatandaşları İngiltere'ye Gelmesin'

Onedio Medya
12.05.2014 - 14:54 Son Güncelleme: 12.05.2014 - 17:08

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye'nin AB'ye üye olması halinde vatandaşlarının çalışmak üzere İngiltere'ye gelmesini istemediğini söyledi.

Başbakan Cameron, Türkiye gibi ilerde AB'ye üye olacak ülkelerin vatandaşlarının çalışmak üzere İngiltere'ye gelebilmesi için çok daha uzun süre beklemesi gerektiğini kaydetti.

BBC'ye konuşan Cameron, İngiltere halkının artık AB'nin genişlemesini istemediğini kaydetti ve serbest dolaşım konusunda önemli değişiklikler yapılmadığı takdirde Türkiye gibi potansiyel yeni üyelere karşı olduğunu açıkladı.

Cameron, ilerde yapılacak üyelik başvurularını veto edebileceğinin sinyalini verirken, yeni üyelerin de tüm AB üyeler tarafından oybirliği ile kabul edilmesi gerektiğine işaret etti.

İngiltere Başbakanı yeni AB üyesi olan ülkelerin vatandaşlarının ancak kişi başı milli gelirleri belirli bir düzeye çıktıktan sonra AB içinde seyahat etmelerine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Cameron ayrıca 2017 yılında İngiltere'de yapılması planlanan AB üyelik referandumu öncesi Brüksel'e verilen bazı yetkileri geri almaya çalışacağını kaydetti.

Cameron, bu yetkileri geri alacağı konusunda umutlu olduğunu ama her halukarda üyelikten çıkış konusunda bir referandum yapılacağını belirtti.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0