Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye PYD ve IŞİD Hedeflerini Vurdu'

'Türkiye PYD ve IŞİD Hedeflerini Vurdu'

Deniz Gök
22.08.2016 - 20:16 Son Güncelleme: 23.08.2016 - 11:08

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cerablus'taki IŞİD hedeflerini obüslerle, Menbiç'in kuzeyindeki PYD mevzilerinin de topçu ateşiyle vurduğu bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Türkiye’nin Cerablus’taki IŞİD hedeflerini obüslerle öğleden önce ve sonra 12 kez vurduğunu açıkladı. 

Geçtiğimiz günlerde IŞİD'den temizlenen ve PYD’nin kontrolünde bulunan Menbiç’in kuzeyinin de top ateşiyle vurulduğu ifade edildi.

Reuters'a bilgi veren bir Türk yetkili, bazı gelişmeler nedeniyle birkaç gündür PYD'nin uyarıldığını ama bunların dikkate alınmadığını belirterek, 'Membiç'teki PYD unsurlarına 20 obüs atışı yapıldı. Hemen ardından da Cerablus tarafındaki İD hedefleri ateş altına alındı. Burada da obüsler kullanıldı. Son operasyondaki temel amaç ılımlı muhalifler için koridor açmak' dedi.

Cerablus angajman kuralları gereği vuruldu

Cerablus angajman kuralları gereği vuruldu

AA/ Orhan Çiçek

CNN Türk'ün internet sitesinde yer alan haberde ise akşam saatlerinde Cerablus'tan ateşlenen 3 havan mermisinin Karkamış'ta boş araziye düştüğü ve angajman kuralları kapsamında misliyle top atışı yapıldığı belirtildi.

Suriye'nin kuzeyindeki son durum

Suriye'nin kuzeyindeki son durum

Görsel: NTV

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı ise gün içerisinde paylaştığı haberinde sınırda güvenlik tedbirlerinin artırıldığını ve sınıra tank ve zırhlı personel taşıyıcıların sevk edildiğini aktardı.

CNN Türk, Gaziantep'ten konvoy halinde sınıra doğru yola çıkan zırhlı araçların görüntüsünü paylaştı

Başbakan: Herhangi bir etnik gruba avantaj sağlanmamalı

Başbakan: Herhangi bir etnik gruba avantaj sağlanmamalı

Bu gelişmeden dakikalar önce Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak şunları söylemişti:

'Bütün tarafların aklıselimle bir araya gelip Suriye'de akan kanın durdurulması ve tekrar bütün Suriyelilerin temsil edileceği bir yönetişim şeklinin oluşturulması esastır. Bu bağlamda bizim önemle üzerinde durduğumuz konu çok nettir; Suriye'nin bölünmemesi, toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi, herhangi bir etnik gruba avantaj sağlayacak yeni bir yapılaşmaya izin verilmemesi.'

"Kendine meşruiyet kazandırmak isteyen terör örgütleriyle iş birliği yapmadık, yapmayız"

"Kendine meşruiyet kazandırmak isteyen terör örgütleriyle iş birliği yapmadık, yapmayız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Gaziantep'teki intihar saldırısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye sınırının IŞİD'den temizlenmesi gerektiğini söylemişti. 

Bakan, Suriye'de Cerablus'u almak için başlatılması beklenen operasyona Türkiye'nin destek verip vermeyeceği sorusuna, 'Türkiye olarak bugüne kadar DAEŞ'le mücadelenin içinde aktif bir şekilde yer aldık. Gerek siyasi toplantılar gerekse arazideki mücadelede Türkiye'nin hem desteği hem aktif katılımı olmuştur' yanıtını vermişti.

IŞİD'le mücadele eden koalisyon içindeki ülkelerin İncirlik Hava Üssü'ne gelip konuşlanmasına izin verdiklerini ve onlarla yakın işbirliği içinde olduklarını belirten Çavuşoğlu, 'Sadece DAEŞ'le mücadele kisvesi altında kendine meşruiyet kazandırmak isteyen diğer terör örgütleriyle iş birliği yapmadık, yapmayız da ama ılımlı muhalefet başta olmak üzere arazideki güçlere de DAEŞ'le mücadele eden herkese destek verebiliriz' ifadelerini kullanmıştı.

CNN Türk, Reuters ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
55
18
16
12
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Asagida amerikan kopekleri kuduruyor, turkten amerikan millyetcisi olundugunu ilk defa gordum

Abdullah Savan

Bir trol nelere kadir...

ynsemrebagiban

Kuzey Menbiç'ten amerikan köpeği YPG'nin çekildiği iddia ediliyor.

denemecelersss

çekilecekler zaten ışid bitince çıkmazlarsa o zaman gör biz savaşa giricez bu itlerle

Pasif Kullanıcı

Ahkam kesen pkk ve ypg savunucuları erm*ni orospu çocuklarının sesi neden çıkmıyor arkadaşlar? Menbic hani sizindi orospu çocukları? Noldu amına koduumun erm... Devamını Gör