Görüş Bildir
Haberler
Obama: 'Türkiye Haklı Ama Önceliğimiz IŞİD'

Obama: 'Türkiye Haklı Ama Önceliğimiz IŞİD'

Onedio Medya
07.08.2015 - 08:46 Son Güncelleme: 07.08.2015 - 10:56

Beyaz Saray'da gazetecileri ağırlayan ABD Başkanı Barack Obama, sorulan bir soru üzerine 'PKK, Türkiye'yi hedef alan saldırılarda bulunuyor, Türklerin kendini savunmaya çalışması meşru' dedi. Obama, Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda PKK değil IŞİD üzerinde yoğunlaşması gerektiğini belirtti. Obama, önceliklerinin Suriye'ye gitmeye çalışan yabancı savaşçılara sınırların kapatılması olduğunu ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Obama, İran ve Ortadoğu politikası konusunda gazetecilerle Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Huffington Post muhabiri Obama'ya, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın IŞİD'e karşı yürütülen kampanyayı, Suriye'de savaşanlarla müttefik olan PKK'yı hedef almak için bahane olarak kullanması yönünde endişeniz var mı?' şeklinde soru sordu.

Başkan Obama cevabında, 'Terör örgütü PKK, Türkiye'yi hedef alan saldırılarda bulunuyor, Türklerin kendini savunmaya çalışması meşru bir şey' ifadesini kullandı.

'EN BÜYÜK TEHDİT IŞİD'

Ancak Obama Türkiye ile çözülmesi gereken en büyük sorunun Türkiye sınırlarından yabancı savaşçıların IŞİDe katılması olduğunun da altını çizdi. ABD Başkanı tüm çalışmaların bu yönde olduğunu ifade etti.

Huffington Post'ta yer alan haberde Obama ile görüşmenin Beyaz Saray'da 10 muhabirin katılımıyla gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Kaynaklar: AA ve CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0