Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye, Ortadoğu Bataklığını Kendi Ülkesinin İçine Çekti'

'Türkiye, Ortadoğu Bataklığını Kendi Ülkesinin İçine Çekti'

Onedio Medya
08.10.2014 - 12:07 Son Güncelleme: 08.10.2014 - 13:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt genelindeki 'Kobani' protestolarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, gelinen noktanın acı dolu olduğunu belirterek, 'Türkiye, Ortadoğu bataklığını kendi ülkesinin içine çekti' dedi.

Manisa programı için havayolula İzmir'e gelen Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu gösterilerle ilgili sükunet ve sağduyu çağrısı yaparak, şöyle konuştu:

'Ancak yurttaşlarımdan şunu da düşünmelerini istiyorum, 12 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor, 12 yıl sonra ülke bu hale niye geldi? Yanlış dış politikanın iç barışımızı bozacağını defalarca söyledik. Bütün vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, sakin olun. Türkiye büyük bir ülkedir kendi sorunlarımızı aşabiliriz. Yeniden adeta sıkıyönetim ilan edildi. Hükümete çağrım şu, dış politikanı yeniden gözden geçir. Yanlış dış politikanın içeride huzursuzluk ve kargaşa yaratacağını defalarca dile getirdik ama her seferinde duymazlıktan geldiler ve her seferinde CHP'yi suçladılar. Oysa bizim her söylemimiz doğruydu. 'Yanlış bir dış politika izliyorsunuz' dedik. 'Bu dış politika Türkiye'ye yarar getirmez' dedik. 'Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin' dedik. 'Ortadoğu bataklık değildir' diye bize cevap verdiler. Bugün geldiğimiz nokta gerçekten de acı dolu bir noktadır. Türkiye Ortadoğu bataklığını kendi ülkesinin içine çekti. Yani bir anlamda bataklığa saplandı Türkiye. Her şeye rağmen insanlarımızı sağduyuya davet ediyorum.'

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin 'İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 'şiddet misliyle karşılık bulur' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine de bu ifadenin son derece tehlikeli olduğunu vurguladı. Şiddetin şiddeti doğurduğunu devleti yönetenlerin bilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, iktidarın vatandaşı sağduyuya, sükunete davet etmesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, 'ben şiddeti misliyle bastırırım dediğiniz anda Türkiye'de kargaşayı başlatırısınız, daha tehlikeli sonuçların doğmasına yol açarsınız' dedi.

Kılıçdaroğlu, bayrak ve Atatürk'ün bu toplumun iki ortak değeri olduğunu, bunlara saygı duymayanın bu topraklarda yerinin olmadığını belirterek, bu ortak değerler dışında insanlar arasında farklı görüşler olabileceğini ifade etti.

'Kargaşa çıkarmanın hiçbir şekilde mazeret gösterilecek bir yanı olmadığını' kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Kargaşaya hepimiz karşı çıkmalıyız. Hükümetin yanlış politikalarını biliyoruz. Bu politikaların ülkeyi kaosa sürüklediğini biliyoruz. Bundan ciddi endişe duyuyoruz. Ama bütün bunlara rağmen ülkesini seven bir siyasal partinin genel başkanı olarak vatandaşlarımı sağduyuya, sükunete davet ediyorum. Bu hükümete de 'şapkanı al önüne koy' diyoruz. 'Türkiye'nin yönü Ortadoğu bataklığı değildir, çağdaş uygarlıktır' dedik, biz yönümüzü yüzyıllardır Batıya döndüren bir toplumuz. Neden bizi Ortadoğu bataklığının içine sürüklediniz. Hala o kavgayı sürdürüyorlar küçük çocuklar gibi. Devlet intikamla yönetilmez, şiddetle yönetilmez, akılla, mantıkla yönetilir.'

AA

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0