Görüş Bildir
Haberler
"Türkiye Öcalan Defterini Kapattı"

"Türkiye Öcalan Defterini Kapattı"

Batuhan
18.03.2014 - 17:02

"Türkiye Öcalan Defterini Kapattı"

AİHM’in Abdullah Öcalan ile ilgili verdiği kararı değerlendiren adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye bu defteri daha önceden kapattı. Yeniden açılması söz konusu değildir. İdam cezasının kaldırılması, şartlı tahliye hakkı vermez. AİHM kararı ne olursa olsun bizim kararımız bu yöndedir” dedi.

Gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Bozdağ, idam cezasının, Meclis onayınca infazı yapılan bir ceza olduğunu vurguladı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Öcalan tarafından Türkiye aleyhine açılan davanın bugün açıklanan nihai olmayan kararında, idam cezasının kaldırılmasıyla birlikte Abdullah Öcalan’ın cezasının ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildiğine dikkat çekti. Mahkeme şartlı serbest bırakılma ihtimali bulunmayan hapis cezasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin üçüncü maddesine aykırı olduğuna hükmetti.

Mahkemenin İngilizce yayımlanan basın açıklamasında, “Mahkeme, herhangi bir gözden geçirme mekanizmasının var olmadığını göz önüne alarak Öcalan’a verilen ömür boyu hapis cezasının ‘indirgenemez’ bir ceza olduğuna ve aynı zamanda insanlık dışı muamele olduğu şeklinde görüş belirtti” denildi.

Mahkeme ayrıca 17 Kasım 2009′a kadar Öcalan’ın sosyal tecrit altında tutulmasının önüne geçecek iletişim imkanları tanınmaması ve ziyaretçilerin İmralı hapisanesine ulaşımında “devam eden büyük zorlukların” insanlık dışı muamele olduğuna dair görüş belirtti.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne göre taraflar mahkeme kararının ardından üç ay içinde kararın mahkemenin temyiz makamınca gözden geçirilmesini isteyebiliyor.

ZETE

Kaynak: http://zete.com/2014/03/bozdag-turkiy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0