Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye'nin Yardım Elini Unutmayacağız'

'Türkiye'nin Yardım Elini Unutmayacağız'

ATKN
14.11.2014 - 19:41

Kobani'deki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, geçici barınma merkezinde hayata tutunmaya çalışırken, 'Türkiye'nin yardımlarını unutmayacağız' mesajını veriyorlar.

Suruç ilçesindeki geçici barınma merkezinde barınan Suriyeli Kürtler, zor günlerinde kapılarını açan Türkiye'ye minnet duyuyor.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalar devam ediyor. Çatışmalardan kaçan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 200 bin Suriyeli Kürt, 'güvenli liman'' olarak gördükleri Türkiye'ye sığındı.

Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden giriş yapan misafirler için başta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı olmak üzere birçok yardım kuruluşu seferber oldu. Suruç halkı ise sığınmacılara yardım için ilçeye gelen sivil toplum kuruluşlarına destek oldu.

Sığınmacıların bir bölümü akrabalarının yanına, çoğunluğu ise AFAD ve bazı belediyeler tarafından oluşturulan kamplara yerleştirildi. Yeni yaşam alanlarında hayata tutunmaya çalışan Suriyeliler ise ülkelerine dönebilmek için dua ediyor. Tüm ihtiyaçları karşılanan misafirler, zor günlerinde kendilerine kapılarını açan Türk halkını unutmayacaklarını dile getiriyor.

'İyi durumdayız'

Suriyeli Adile Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, desteklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye'nin, başta barınma olmak üzere gıda ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını giderilmesi noktasında yoğun çaba harcadığını ifade eden Yaşar, her şeye rağmen ülkelerine dönmek istediklerini aktardı.

Merkezdeki yaşam şartlarından memnun olduklarını aktaran Yaşar, şunları kaydetti:

'Türkiye'ye geleli 2 ay oldu. Bir süre cami bahçesinde kaldıktan sonra sonra kampa yerleştik. Şimdi iyi durumdayız, yetkililer bizlere yardımcı oluyor ancak ülkemize huzur gelmesini istiyoruz. Türkiye'nin yardım elinini hiçbir zaman unutmayacağız, buradaki herkes Türk halkına minnet duygularını dile getiriyor.'

Kobani'den tek başına gelen 87 yaşındaki Zeynep Mustafa ise Türkiye'de mutlu olduğunu ancak ülkesine dönmek istediğini dile getirdi.

Hayatta kimsesinin olmadığını anlatan Mustafa, 'Türk halkı bizim kardeşimiz, bundan önce böyleydi inşallah bundan sonra da böyle olacak. Allah Türkiye'den razı olsun burada hiçbir sorunumuz yok' diye konuştu.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/yasam/420512-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0