Görüş Bildir
Haberler
‘Türkiye'nin Güvenliği Söz Konusu Olduğunda Ateşkes Bizim İçin Bağlayıcı Değildir’

‘Türkiye'nin Güvenliği Söz Konusu Olduğunda Ateşkes Bizim İçin Bağlayıcı Değildir’

ATKN
25.02.2016 - 11:09

Başbakan DavutoğluSuriye'de ateşkes anlaşmasıyla ilgili, 'Türkiye'ye herhangi bir taraf tehdit teşkil ettiğinde, Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Borsa İstanbul-Borsa Konya iş birliği imza ve gong töreninde' gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Davutoğlu, yaptığı açıklamada, 'Dünyanın hiçbir yerinde, hiç bir demokratik ülkesinde herhangi bir terör eylemini böyle gerçekleştirmiş bir caninin taziyesi olmaz. O taziyeye gidip de oranın parlamenterleri katılmaz. Bunun tek bir örneği yoktur. Kimse bunu meşru gösteremez, kimse bunu meşru kılamaz' dedi.

'Bizim için YPG, aynı DEAŞ ve El Nusra gibi bir terör örgütüdür' diyen Davutoğlu, 'Ateşkeste YPG'ye böyle bir terör atfı yok. Bunun olması gerekirdi. Olmadı. Ama şu bilinsin ki; bu ateşkes Suriye için geçerli bir ateşkestir, Suriye içerisinde çatışan taraflar için. Türkiye'ye herhangi bir taraf tehdit teşkil ettiğinde, Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir' ifadelerini kullandı.

'Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda gereğini yaparız'

'Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda gereğini yaparız'

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti: 

'Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda hiç kimseden izin almaz, hiç kimseye sormaz, gereğini yaparız çünkü o andan itibaren mesele Suriye meselesi olmaktan çıkar, Türkiye meselesi haline gelir. Dolayısıyla YPG, PKK unsurları da, buradan açık bir şekilde ifade ediyorum, sakın 'burada ateşkes oldu, nasılsa Türkiye bize bir şey yapmaz' diyerek Türkiye'deki terörü destekleyen tutumlarına devam etmesinler. Ateşkes Suriye için geçerli bir ateşkestir. Türkiye'nin alacağı güvenlik tedbirleri konusunda ise karar verecek yer sadece Ankara'dır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP'li vekilin canlı bombanın taziyesine gitmesi: 'Hukuk nezdinde ve parlemento nezdinde adımlar atılır'

HDP'li vekilin canlı bombanın taziyesine gitmesi: 'Hukuk nezdinde ve parlemento nezdinde adımlar atılır'

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer

Davutoğlu, Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine giden HDP milletvekili Tuğba Hezer'in dokunulmazlığının kaldırılabileceği mesajını vererek şunları söyledi:

'Milletvekili dokunulmazlığı, Meclis'te bir milletvekili fikrini söylerken baskı altında kalmaması içindir. Dokunulmazlık, herhangi bir suça gerekçe olamaz. Teröre destek varsa dokunulmazlık zırhının arkasına saklanarak suç işleyemez. Meclis dışında kim teröristle işbirliği içinde olup, teröristin taziyesi gibi utanç verici bir şeye katılırsa hukuki işlem takip edilir. Gereken adımları atarız. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir caniye taziye yapılmaz. Bir milletvekili gidip taziyesine katılmaz. Hukuk nezdinde ve parlemento nezdinde adımlar atılır.'

Cerattepe: 'Bu konunun istismar edilmesine kimse izin vermemeli. Bizzat Artvin’e gideceğim'

Cerattepe: 'Bu konunun istismar edilmesine kimse izin vermemeli. Bizzat Artvin’e gideceğim'

Artvin Cerattepe'deki faaliyetlerin hukuki süreç tamamlanana kadar durdurulmasıyla ilgili de konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

'2 saate yakın bir görüşme yaptık. Şeffaf olursak çözemeyeceğimiz mesele yok. Koruyacağımız doğa da yer altındaki zenginlikler de bizim. Hukuki süreç atılana kadar adım atılmayacak. Artvin’in genel kaygısı olması sebebiyle söylemeliyim ki kesinlikle açık galeri olmayacak. Ve çevreye zarar verici böyle bir uygulama gerçekleşmeyecek. Taşıma teleferikle olacak. Bakanlarla görüştüm 50 bin deniyor ama sadece 3500 ağaç kesilecek.

Bir tane fazla değil. Ve hepsinin yerine ağaç dikilecek. Siyanür gibi maddeler kullanılmayacak. Bu konularda dün mutabakata varıldığını düşünüyorum… Artık bu konunun istismar edilmesine kimse izin vermemeli. Bizzat Artvin’e gideceğim.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
10
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

"O beni bağlar ben yine durmam."Duman