Görüş Bildir
Haberler
"Türkiye'nin AB Üyeliği Konusunda Alman Hükümetinin Büyük Şüpheleri Var"

"Türkiye'nin AB Üyeliği Konusunda Alman Hükümetinin Büyük Şüpheleri Var"

Batuhan
06.03.2016 - 12:48

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Alman hükümetinde 'büyük şüphelerin bulunduğu'nu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC canlı yayınında konuşan Alman hükümetinin iki numaralı ismi Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, Almanya hükümetinde Türkiye'nin AB'ye üye olup olmaması konusunda büyük şüphlerin bulunduğunu söyledi.

Başbakanı Angela Merkel de Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, yarınki Türkiye- AB zirvesinden beklentilerini açıkladı. Merkel, Türkiye ile AB arasındaki Ortak Eylem Planı'nın durumu, AB'nin dış sınırlarınının korunması ve zor durumda olan Yunanistan'a AB olarak nasıl yardımcı olabilecekleri konularından oluştuğunu ifade etti.

Angela Merkel, Türkiye'nin Suriyeli 2,5 milyon sığınmacıyı ağırladığını ve bugün haklı olarak bu yükün Avrupa ile paylaşılmasını istediğini, Almanya'nın ise bir milyondan biraz daha az sığınmacıyı kabul ettiğini belirtti.

Merkel ayrıca Türkiye'deki Suriyeliler için ayrılan 3 milyar avroyla sığınmacılar için okullar yapılacağını ve istihdam imkanları oluşturulacağını aktardı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
6
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nebusimdi

Almanya Türkiye için Rusya'dan daha büyük bir düşmandır. Çünkü gizlidir. Rusya en azından açıkça düşmanlık yapar. Ama bunlar 100 yıldır dost görünür, ama sür... Devamını Gör

Murat Atici

Avrupa birliği zırvadan ibaret itibarlılığını kaybetti artık,sol göster sağ vur oldu bunlar yalan makinesine bağlansa emin olun makine bozulur. :D

cnsfrd

hala mı