Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye, Mavi Marmara Belgelerini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Göndermedi'

'Türkiye, Mavi Marmara Belgelerini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Göndermedi'

ATKN
08.12.2014 - 15:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mavi Marmara’da şehit olanların aileleri, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Mavi Marmara olayı ile ilgili talep ettiği bilgi ve belgelerin Türkiye tarafından gönderilmediğini iddia ettiler.

Mavi Marmara saldırısı sonrası sorumlu İsrail askerleri hakkındaki yakalama kararının İnterpol’e gönderilmediğinin basına yansımasının ardından, aileler harekete geçti. Adalet Bakanlığı önünde bir araya gelen Mavi Marmara olayında şehit olanların yakınları, basın açıklaması yaptıktan sonra bakanlık yetkilileri ile görüştü.

Aileler adına, Mavi Marmara Gemisi’nde şehit olan Cengi Songür’ün oğlu İsmail Songür yaptığı açıklamada, dava sürecinin ikinci yılında İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, İsrailli askerler için kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldığını hatırlattı. Alınan kararı, Adalet Bakanlığı’nın usulsüz bir şekilde Dışişleri Bakanlığı’nın oluruna sunduğunu ifade eden Songür, ‘’İsrailli 4 komutan için çıkarılan kırmızı bülten, mevzuata aykırı şekilde Dışişleri Bakanlığı’nın oluruna sunulmuştur. 6 Haziran 2014’te verilen karar Dışişleri Bakanlığı’na ulaştığı halde bekletilerek İnterpol’e gönderilmemiştir. Bu durum hukuka aykırı hem de kabul edilebilir değildir.’’ dedi.

İsrailli 4 komutan ile ilgili kırmızı bülten kararı alan hakimin davadan alındığını vurgulayan Songür, Uluslarası Ceza Mahkemesi’nin (UCM), Mavi Marmara Gemisi’ne gerçekleştirilen saldırıyı savaş suçu kabul etmesine rağmen UCM’nin konu hakkındaki karar metninde, ‘’UCM Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden bilgi ve belge talebinde bulunmuş ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti UCM’ye cevap vermemiştir.’’ ifadelerinin yer aldığını söyledi.

Bugün

Kaynak: http://www.bugun.com.tr/son-dakika/tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0