Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye, IŞİD'den Petrol Alacak Kadar Ahlaki Değerlerini Kaybetmemiştir'

'Türkiye, IŞİD'den Petrol Alacak Kadar Ahlaki Değerlerini Kaybetmemiştir'

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Türkiye’nin IŞİD’le petrol ticareti yaptığına ilişkin kanıtlar sunduğu basın toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmemiştir. Rusya’nın bu orantısız tepkileri devam ederse biz de kendi tedbirlerimizi almak zorunda kalacağız” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya, Türkiye'nin IŞİD'le petrol ticareti yaptığı yönündeki iddialarına bugün bir yenisini daha ekledi. Rusya Savunma Bakanlığı, ellerinde Türkiye’nin IŞİD petrolünün ana alıcısı olduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ailesinin de bu ticarete karıştığı yönünde kanıtlar olduğunu açıkladı.

Moskova'nın açıklaması sonrası Katar Üniversitesi'nde konuşan Erdoğan şunları söyledi:

'Türkiye ahlaki değerlerini kaybetmemiştir'

'Özellikle IŞİD’in petrollerini Türkiye'nin satın aldığını söylemek gibi bir iftiranın içerisine girmek, böyle bir iftirayı Türkiye'ye atma hakkına kimse sahip değildir. Türkiye, bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmemiştir.

'Hadiseyi tırmandırma amacımız yok'

Bizim bu hadiseyi tırmandırma amacımız kesinlikle bulunmamaktadır. Diplomasi ve diyalog kanallarının işletilerek, sağduyunun galip geleceğini umuyorum. Ateşe körükle gitmek kimsenin yararına değil. Türkiye ile Rusya, önlerinde gerçekten çok büyük iş birliği potansiyelleri olan iki büyük ülkedir. Biz, duygusal davranmadık şu ana kadar bundan sonra da duygusal davranmayacağız. Biz, uluslararası diplomasi neyi gerektiriyorsa o diplomatik dille hareket edeceğiz. Bu sorunun ne mevcut ilişkimize ne de potansiyelimize daha fazla zarar vermesini istemiyoruz.

"Tedbirlerimizi almak mecburiyetindeyiz"

"Tedbirlerimizi almak mecburiyetindeyiz"

Rusya'nın, haklı olduğumuzu tüm dünyanın kabul ettiği bir konuda verdiği orantısız tepkileri üzüntü ile takip ediyoruz. Bu tepkilerin devam etmesi durumunda elbette biz de kendi tedbirlerimizi almak mecburiyetinde kalacağız.

'IŞİD'le Türkiye kadar kapsamlı mücadelede yürüten başka ülke yok'

Dünyada IŞİD ile mücadele konusunda Türkiye kadar kapsamlı ve sonuç alıcı mücadele yürüten başka ülke yoktur. Kimileri IŞİD'i bahane ederek Suriye'de kendi projelerini hayata geçirirken Türkiye doğrudan bu örgütün saldırılarına maruz kalma pahasına, mazlum kardeşlerinin yanında yer almayı tercih etmiştir'

AA ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
64
12
7
7
3
0