Görüş Bildir
Haberler
"Türkiye İçin Borç Problem Değil"

"Türkiye İçin Borç Problem Değil"

Batuhan
23.10.2014 - 16:16

Başbakan Yardımcısı Babacan, 2002 yılında yüzde 74 olan Türkiye’nin kamu borcunun milli gelire oranının, bu yıl sonu yüzde 33’e gerilediğini söyleyerek, borcun problem olmaktan çıktığını vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2002'de en önemli problemlerden birinin kamu borcu olduğunu belirterek, 'Milli gelirimizin yüzde 74'üne çıkmış bir kamu borcu. Bu yıl sonu yüzde 33,1 ile kapatıyoruz, milli gelirin yüzde 33,1'i. Türkiye için artık kamu borcu bir problem alanı olmaktan tamamen çıktı' dedi.

Babacan, Borsa İstanbul ev sahipliğindeki California Üniversitesi, Berkeley ile ortaklaşa düzenlenen 'Girişimcilik Yoluyla Köprüler Kurmak' adlı konferansın açılışında yaptığı konuşmada, girişimcilik kavramının 2008 krizinden çıkışın en önemli araçlarından birisi olduğunu söyledi.

Küresel ekonominin halen güçlü bir toparlanma trendine giremediğini bildiren Babacan, gelişmiş ülkelerden ABD daha güçlü bir performans sergilerken, Avrupa ve Japonya'nın halen zayıf ve kırılgan bir tablo gösterdiğini kaydetti.

Gelişmekte olan ülkelerdeki büyüme oranlarının bile kriz öncesine göre düşmüş durumda olduğuna işaret eden Babacan, gelecek 10 yıl gelişmekte olan ülkelerin büyüme hızının geçmiş 10 yıla göre daha düşük olacağını dile getirdi.

Türkiye’nin büyüklüğü 820 milyar dolar

2002 yılında Türkiye ekonomisinin büyüklüğünün 230 milyar dolar olduğunu, ancak geçen yıl 820 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını anımsatan Babacan, Türkiye'nin temel göstergelerinin 2002'den bugüne kadar geçen süre zamandaki gelişimi hakkında bilgi verdi.

Babacan, Türkiye'nin bu hızla büyüme trendini devam ettirmesi halinde 2023 yılında yüksek gelirli ülkeler grubuna girebileceğini kaydetti.

Türkiye'nin bazı temel makro ekonomik sorunlarına çözümler ürettikleri bilgisini veren Babacan, şunları kaydetti:

'2002'de en önemli problemlerden bir tanesi kamu borcu idi. Milli gelirimizin yüzde 74'üne çıkmış bir kamu borcu. Bu yıl sonu yüzde 33,1 ile kapatıyoruz, milli gelirin yüzde 33,1'i. Yüzde 33 demek ABD'nin 3'te biri demek, AB ortalamasının da 3'te biri demek. Türkiye için artık kamu borcu bir problem alanı olmaktan tamamen çıktı.'

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/tur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0