Görüş Bildir
Haberler
"Türkiye Genelinde 721 Hasta Mahpus Var"

"Türkiye Genelinde 721 Hasta Mahpus Var"

Batuhan
31.05.2015 - 11:19 Son Güncelleme: 31.05.2015 - 13:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, Türkiye genelinde 282’si ağır olmak üzere toplam 721 hasta mahpus bulunduğunu söyledi ve hasta mahpusların serbest bırakılmaları çağrısında bulundu.

İHD, “Sandıklarınız sizin olsun, biz hasta mahpusların özgürlüğünü istiyoruz” derken, Türkiye genelindeki hasta mahpuslarla ilgili rakamı da verdi. Buna göre, 282’si ağır 721 hasta mahpus başta olmak üzere tedavi edilmedikleri için verilere giremeyen diğer tüm hasta mahpuslar Türkiye cezaevlerinde tahliye edilmeyi bekliyor.

İHD’nin “Cezaevleri öldürüyor, haberiniz var mı” başlıklı açıklaması şöyle:

“Ülkemiz yine bir seçimin arifesinde. Genç, yaşlı, kadın, erkek herkesin gündeminde 7 Haziranda gerçekleşecek olan genel seçimler var. Seçimlere katılacak tüm siyasi partiler hummalı bir şekilde alanlarda parti propagandalarını yapmakta.

İnsan hakları savunucuları olarak bizler bir kez daha tekrar ediyoruz; Sandıklarınız sizin olsun, biz hasta mahpusların özgürlüğünü istiyoruz!

Cezaevleri bir ülkenin aynasıdır. Cezaevlerinde gerçekleştirilen katliamlarla, yükselen ağıtlarla, yitirilen canlarla ve tabi ki insanlık onuruna yakışmayan koşul ve muamelelerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin karnesinin iç açıcı olmadığını biliyoruz. Cezaevleri duvarları ardında ölüme terk edilen hasta mahpusların çığlıklarını duymayan iktidara sesimizi duyurmak için haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bugüne kadar iktidar ya yükselen çığlığımızı duymazdan geldi ya da kısa vadeli çözüm yaratıyor algısı ile haklı taleplerimizi öteledi.

Bizler hasta mahpus sorununun birkaç hasta mahpusun tahliyesi ile çözümlenmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Hasta mahpusların tahliyesini neredeyse imkansız hale getiren yasal engeller kaldırılmadıkça cezaevinden tahliye edilecek canımız, iktidarın insafına kalmaktadır. Ve iktidar her defasında bir lütufta bulunuyormuş edası ile davranmaya devam etmektedir. Mevcut iktidar veya yerine gelecek olan yeni iktidar bilmelidir ki dört duvar arasında ölümün eşiğine getirilen canlarımız hiçbir pazarlığın parçası yapılmayacaktır.

Türkiye cezaevlerinde yaşama tutunmak için mücadele eden mahpusları haykırışımızla cesaretlendirmek ve yalnız olmadıklarını göstermek istiyoruz. Hiçbir gündem ve koşulda cezaevlerinde bulunan hasta mahpusları unutmayacak, unutturmayacağız. Donarak ölmek üzere olan insanlığımızı uykuya teslim etmeyeceğiz!

İHD verilerine göre Türkiye cezaevlerinde 282’si ağır olmak üzere toplam 721 hasta mahpus yaşamak için, hayatının geri kalanını sevdiklerinin yanında geçirebilmek için duvarları aşmaya çalışıyor. Aşılmaya çalışılan sadece hapishane duvarları değildir. Hasta mahpusların yaşamı önüne set çekilen dünyanın en acımasız barajlarıdır aşılmak istenen. Hasta mahpuslar temsiliyet ya da sosyal itibar mücadelesi yürütmüyorlar, vekaleten yönetmek için aday değiller, tabutları kırıp zindanları aşıp en temel hak olan yaşama hakkını asaleten istiyorlar, bunun için mücadele ediyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tekrar ve ısrarla belirtmek istiyoruz. İHD verilerine göre 282’si ağır 721 hasta mahpus başta olmak üzere tedavi edilmedikleri için verilere giremeyen diğer tüm hasta mahpuslar Türkiye cezaevlerinde tahliye edilmeyi bekliyor. Her bir hasta mahpusun en az her birimiz kadar yaşama, sağlığına kavuşmak için tedavi görme hakkı vardır.

Tüm hasta mahpusları haykırışımızla selamlıyor, ölmeyip de bir yerlerde gizleniyorsa eğer insanlığa sesleniyoruz;

Hasta mahpuslar derhal serbest bırakılsın!” 

Ankara- ZETE

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0