Görüş Bildir
Haberler
'Türk Takımları Avrupa'ya Gidemeyebilir'

'Türk Takımları Avrupa'ya Gidemeyebilir'

Batuhan
28.01.2015 - 14:06

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenörü Sedat İncesu, liglerin oynanmaması durumunda, Türk takımlarının Avrupa kupalarına katılamama ihtimalinin doğacağını söyledi.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, dört Dünya ve beş Avrupa şampiyonluğuna sahip. Sarı kırmızılılar, son şampiyon oldukları için, normal şartlarda Avrupa Şampiyonlar Kupası'na doğrudan katılım hakkına sahip. Ancak, Bedensel Engelliler Federasyonu'nun faaliyetlerinin askıya alınmasıyla, lig de donduruldu. Al Jazeera 'ye konuşan Sedat İncesu, federasyonun aldığı bu karar sonrası, hem kendi durumlarının hem de Mart ayında Avrupa kupası elemesi oynayacak Beşiktaş ve Karabük'ün, 'uluslararası federasyonun insafına kaldığını' belirtti:

'Avrupa kupalarında elemeler ve finallerde mücadele eden takımların, geçici ve kısa süreli transfer yaparak avantaj elde etmelerinin önüne geçmek için koyulan bir kural var. Bu kurala göre, kadrodaki bir oyuncunun daha önce takımın oynadığı lig maçlarının yarısından bir fazlasında forma giymiş olması gerekiyor. Türkiye'de ligler bir an önce başlamazsa, oyuncuların hiçbiri yeterli maç sayısına ulaşamayacağı için, uluslararası federasyon bu durumu istisnai bir durum olarak kabul edip özel izin vermezse Türk takımları Avrupa kupalarına katılamayabilir.'

14 Şubat'ta başlaması gereken Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi ikinci devre maçları, federasyonun etkinlikleri durdurma karanı nedeniyle oynanamayacak. Daha önce iptal edilen mali genel kurulun ikincisinin tarihiyse 15 Şubat. Yönetim kurulunun bir kez daha ibra edilmemesi durumunda, zorunlu olarak seçim kararı alınacak. Bu da, en az iki ay daha liglerin başlayamaması anlamına geliyor.

Ortadaki belirsizlik yüzünden 'Avrupa kupalarındaki rakipleri arasında dalga konusu olduklarını' anlatan Sedat İncesu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir an önce müdahele ederek olayı çözeceğine ve liglerin yeniden başlayacağna inandığını söyledi.

İncesu, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda oyunculara yapılması gereken ödemelerde üç-dört aydır bir aksama olduğunu, ancak bu durumun çözülmek üzere olduğunu ve takımda sorun yaratmadığını da ifade etti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/al-jazeera-oz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0