Görüş Bildir
Haberler
'Turistik Doğu Ekspresi' İlk Seferini 29 Mayıs'ta Yapacak

etiket 'Turistik Doğu Ekspresi' İlk Seferini 29 Mayıs'ta Yapacak

Biletleri aylar öncesinden tükenen ve karaborsaya kadar düşen Doğu Ekspresi için, geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan 'Turistik amaçlı bir tren organize edebiliriz' sinyali gelmişti.

Bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan tarafından yapılan açıklamada, çalışma sonucunda Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferini 29 Mayıs'ta yapacağı ifade edildi. Bakan Turan, 120 kişi kapasiteli ve tamamı vagonlu olacak trenin Ankara-Kars hattını 27 saatte tamamlayacağını söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biletleri aylar öncesinden tükenen Doğu Ekspresi için bakanlıklar çalışma başlatmıştı

Biletleri aylar öncesinden tükenen Doğu Ekspresi için bakanlıklar çalışma başlatmıştı

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Doğu Ekspresi'nin gördüğü ciddi rağbetin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma sonucunda Turistik Doğu Ekspresi'nin seferleri başlıyor.

İlk sefer, 29 Mayıs 20.00'da Ankara'dan Kars'a düzenlenecek.

'Dünyanın en güzel 4 tren rotasından biri'

'Dünyanın en güzel 4 tren rotasından biri'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, 1300 kilometrelik parkura sahip Doğu Ekspresi için talebin her geçen gün arttığını ve yeni bir tren hattı oluşturulmasının talep edildiğini ifade ederek, şu sözleri sarf etti:

Dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi'ne yolcu talebi her geçen gün artıyor. Özellikle gençler, doğa tutkunları, fotoğraf çekmek isteyen gruplar başta olmak üzere her yaştan yolcuya ekonomik fiyatlarla yüksek kalitede hizmet sunuluyor.

Erzincan, Erzurum ve Sivas'ta uzun süreli duracak

Erzincan, Erzurum ve Sivas'ta uzun süreli duracak

Turistik Doğu Ekspresi'nin güzergahı ile ilgili olarak, 'Trenimiz,  Ankara'dan giderken Erzincan'ın Kemaliye ve Erzurum istasyonlarında, dönüş treni ise Sivas'ın Divriği ve Bostankaya istasyonlarında uzun süreli duracak.' diyen Turhan, bu konseptin ilerleyen dönemde diğer hatlarda da uygulanacağını söyledi.

9 vagondan oluşacak tren 120 kişi kapasiteli olacak

9 vagondan oluşacak tren 120 kişi kapasiteli olacak

Bakan Turhan, trenle ilgili şu detayları da paylaştı:

'Turistik Doğu Ekspresi, 2 hizmet, 1 yemekli, 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagondan oluşacak. Tren 120 kişi kapasiteli olacak. Tamamı yataklı vagondan oluşacak tren, Ankara-Kars parkurunu 27 saatte tamamlayacak. Ankara-Kars-Ankara hattında gün aşırı işleyecek tren, Ankara'dan saat 20.00, Kars'tan saat 23.00 civarında kalkacak.'

Doğu Ekspresi biletleri, gösterilen yoğun ilgiden ötürü aylar öncesinden tükenip karaborsaya düşmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
220
31
11
9
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lucinda Kane

Sadece 120 kişi biraz az değil mi? Özellikle böyle rağbet görüyorken?

olmega

demir ağlarla örseydik keşke anayurdu 4 baştan...

imstillcapulcu

eskiden kimse yüzüne bakmazdı şimdi lüks oldu :D