Görüş Bildir
Haberler
İngiltere’yi Sarsan İddia

İngiltere’yi Sarsan İddia

"Tony Blair, Telekulak Skandalı İle Suçlanan Gazete Yöneticisine Tavsiye Verdi"

İngiltere’de devam eden ve yasadışı telefon dinleme skandalı davasında sorgulanan News of the World’un gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Rebekah Brooks’un tutuklanmadan 6 gün önce İngiltere’nin eski başbakanlarından Tony Blair’i arayıp akıl aldığı idda edildi.

Savcı tarafından mahkemeye okunan emailde, Rebekah Brook gazetenin sahibinin oğlu James Murdoch’a, “Tony Blair ile bir saat konuştum” “Bağımsız” bir ünite ile soruşturma yapılmasını ve oluşturulan raporun ardından “kusurların kabul edilmesi” tavsiyesinde bulunduğunu anlatıyor. Brooks’un yazıdığı email’e göre ayrıca Blair “dirayetli olunmasını”, olayın “gelip geçeceğini” söylüyor. Blair “güçlü olmasını” ve “uyku hapları” almasını salık veriyor. Tony Blair ayrıca gazetenin sahibi Murdoch’a “gayri resmi danışmanlık” yapabileceğini de söylüyor.

New of the World gazetesinin yasadışı telefon dinleyerek pek çok kişnin özel hayatı ile ilgili bilgileri ele geçirdiği 2002 yılında bir cinayet olayında ise kurbanın cep telefonuna bırakılan mesajları sildikleri ortaya çıkmış, bu olayın ortaya çıkmasının ardından 2011 yılında New of the Wold gazetesi ait olduğu şirket tarafından kapatılmıştı.

Rebekah Brooks ve diğer 7 sanık suçlamaları reddediyolar. Sanıklar savunmalarını yapmak üzere bu hafta mahkemeye çıkacaklar.

DİPNOT

Kaynak: http://www.dipnot.tv/ingiltereyi-sars...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0