Görüş Bildir
Haberler
'Teröre Karşı Ortak Tepki Vermek Durumundayız'

'Teröre Karşı Ortak Tepki Vermek Durumundayız'

Ulaş
09.08.2014 - 15:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket eden seçim otobüsüyle Pendik, Kartal, Maltepe, Kadıköy'ü ziyaret ederek, halkla buluştu ve cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi.

Bağdat Caddesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ABD'nin IŞİD'e yönelik operasyonuna ilişkin bir soru üzerine, IŞİD'in bir terör örgütü olduğunun ve Müslüman kanını akıttığını bilindiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 'İnsanların göğsünü yarıp, kalbini, göğsünü çıkarıp yediğini de biliyoruz, 49 vatandaşımızı rehin aldığını da biliyoruz. Musul Başkonsolosluğu önündeki Türk bayrağını indirdiğini de biliyoruz. Dolayısıyla terör, dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde kabul edilemez. Teröre karşı ortak tepki vermek durumundayız. Ama hükümet teröre karşı, IŞİD terörüne karşı özellikle bir tepki vermiyor, vermek de istemiyor. Çünkü IŞİD'in elindeki silahları zaten Erdoğan gönderdi. Kendi silahlarını gönderdi. IŞİD aldı, bizim konsoloslukta çalışan memurlarımızı rehin aldı ve dolayısıyla ses çıkarmıyor. Bu tabloyu da bütün yurttaşlarımın görmesini isterim.'

Cumhurbaşkanı seçimi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İçişleri Bakanlığı tarafından emniyet müdürlüklerine talimat gönderildiği ve Cihan Haber Ajansı'nın sandık başında engelleneceği söyleniyor. Bunu seçimin şeffaflığı açısından değerlendirir misiniz?' sorusuna şu karşılığı verdi:

'Bir haber ajansının seçim sonuçlarını izlemesi kadar doğal bir şey olamaz. Ama siz bir haber ajansını yasaklıyorsanız, 'Seçim sandıklarının bulunduğu ortama girmesin' diyorsanız, o zaman orada bazı numaralar çekiyorsunuz demektir. Görüşü ne olursa olsun bir haber ajansının, zaten tek görevi vardır toplumu aydınlatmak, bilgiyi alıp süratle topluma aktarmak. Haber ajansının işlevi de budur. Ama siz bir haber ajansını özellikle yasaklamaya kalkarsanız, bu doğru değildir. Buna tepki vermemiz lazım. Sadece CHP olarak bizim değil, toplumun tüm dinamik unsurlarının, sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, odaların tepki vermesi gerekiyor. Biz, doğru haber almak istiyoruz. Doğru haberi de değişik kanallardan alabiliriz. Haber ajansları da zaten topluma haber taşıyan kuruluşlardır. Onlar haberde yorum yapmazlar. Eğer bir ülkede siyasal iktidar haber ajansını yasaklamaya kalkıyorsa, orada demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Elbette seçimin şeffaflığına gölge düşürüyor, zaten amaç da o. Herhalde bu kez kedi trafoya girmeyecek başka bir şey olacak. Görünen tablo o.'

  • AA
Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/370998--ter...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0