Görüş Bildir
Haberler
‘Terör Örgütü Çözüm Sürecini Baltalamaya Çalışıyor’

‘Terör Örgütü Çözüm Sürecini Baltalamaya Çalışıyor’

ATKN
11.04.2015 - 16:40

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Ağrı'daki saldırı ile ilgili konuştu.

Sakarya Kent Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, Ağrı'daki saldırı hakkında konuşarak 'Bugün Ağrı Diyadin'de askerlerimizi hedef alan saldırıda ülkemizdeki barış ortamını dinamitlemeyi, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü aziz milletimizin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundu. Bu saldırıyı huzurunuzda şiddetle kınıyorum. Çatışmalar hala devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı şu anda bir çatışmanın içinde. Şimdi malum siyasi parti bu bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamının gayreti içinde. Eğer demokrasi diyorlarsa eğer temel hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez bunun yolu sandıktan geçer. Bu kafayla bu mantıkla bunlar hiçbir zaman bir yere varamaz. Kimileri hala eski alışkanlıklarını sürdürerek şiddete ve silaha sarılarak halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Kamu düzenini bozmaya yeltenenlere vatandaşlarımızın özgür iradesine ipotek koymaya kalkışanlara asla müsamaha gösterilemez. Bütün gücümüzle bunların karşısında duracağız. 7 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler her fırsatı kullanıyor. Bu coğrafyada yaşadığımız sürece bu tür hadiselerin yakamızı bırakmayacağını biliyoruz' dedi.

'BUNLAR MAALESEF HADDİNİ BİLMİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. Sakarya Kent Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, TÜSİAD Başkanı'nın sözlerini eleştirerek 'Bunlar maalesef haddini bilmiyor. Niye haddini bilmiyor bunlar? Çünkü bunlarda insaf yok. Sermayeleri 1'e 5 katladı, bu dönem içerisinde. Onun şımarıklığı içerisinde bunları yapıyorlar. Bu tür STK'lar şunu bilmeleri gerekir. Siz bu ülkenin huzuruna, mutluluğuna değil ancak bu ülkenin birliğine beraberliğine dinamit atarsınız. Yapılan budur. Şimdi soruyorum onlara, terör mü daha iyiydi? Kesintisiz devam eden ekonomik krizler mi daha iyiydi?' dedi.

'ARTIK BU PARLAMENTOYA GİREMEYECEKLERİNDEN KORKUYORLAR'

Başkanlık sistemine değindiği konuşmasında Erdoğan, 'Darbe ve vesayet heveslilerinin üzerine giderken demokrasiyi, hakları, özgürlükleri güçlendirmek için reformları hayata geçirirken ekonomiyi güçlendirmek, Türkiye'yi büyütmek için çalışırken Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada itibarlı bir ülke haline dönüştürmenin çabası içindeyken gezicilerden, paralellere kadar envai çeşit şer odağıyla mücadele ederken Sakarya hep yanımızdaydı. Sakarya, Başkanlık sistemini istiyor mu? Eğer birileri bugün Başkanlık sisteminden endişe ediyorsa bunun tek sebebi vardır. Bunlar artık bu parlamentoya giremeyeceklerinden korkuyorlar da onun için. Sebep bu' ifadelerini kullandı.

'DEMOKRASİ DİYORLARSA BUNUN YOLU SİLAHTAN GEÇMEZ, SANDIKTAN GEÇER'

Ağrı'daki saldırı hakkında konuşan Erdoğan, 'Bugün Ağrı Diyadin'de askerlerimizi hedef alan saldırıda ülkemizdeki barış ortamını dinamitlemeyi, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü aziz milletimizin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundu. Bu saldırıyı huzurunuzda şiddetle kınıyorum. Çatışmalar hala devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı şu anda bir çatışmanın içinde. Şimdi malum siyasi parti bu bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamının gayreti içinde. Eğer demokrasi diyorlarsa eğer temel hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez bunun yolu sandıktan geçer. Bu kafayla bu mantıkla bunlar hiçbir zaman bir yere varamaz. Kimileri hala eski alışkanlıklarını sürdürerek şiddete ve silaha sarılarak halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Kamu düzenini bozmaya yeltenenlere vatandaşlarımızın özgür iradesine ipotek koymaya kalkışanlara asla müsamaha gösterilemez. Bütün gücümüzle bunların karşısında duracağız. 7 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler her fırsatı kullanıyor. Bu coğrafyada yaşadığımız sürece bu tür hadiselerin yakamızı bırakmayacağını biliyoruz' şeklinde konuştu.

'DÜŞMANLIK BESLEDİKLERİ TAYYİP ERDOĞAN DEĞİL, MİLLETİN TA KENDİSİDİR'

Konuşmasında kendisine değil, millete düşmanlık beslendiğini söyleyen Erdoğan, 'Milli iradenin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar. Saldırdıkları, düşmanlık besledikleri Tayyip Erdoğan değil, milletin ta kendisidir. Cumhurbaşkanlığı makamında vesayetin temsilcinin değil, milletin kendi temsilcisinin bulunuyor olmasından rahatsızlar. Siz onların demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını ağızlarından düşürmediklerine bakmayın. Onların demokrasiden anladıkları sadece kendilerinin iktidarda olabilmesidir. Millet yetki verirse. Onların özgürlükten anladıkları sadece kendi hayat biçimlerinin egemen olmasıdır. Onların insan haklarından anladıkları herkesin kendi çizdikleri sınırlar içinde kalmasıdır. Demokrat gözükenlerin bir anda en azılı faşist kesildiklerini görürsünüz. Özgürlük sevdalısı olarak ortada dolaşanların ellerinden gelse size nefes dahi aldırmak istemediklerine şahit olursunuz. İnsan hakları diyenlerin aslında despotlukta en ileride bulunduklarını fark edersiniz. Hamdolsun milletimizin desteğiyle bunların güç aldıkları tüm kanalları kapattık' diye konuştu.

'SERMAYELERİ 1'E 5 KATLANDI, ONUN ŞIMARIKLIĞI İÇERİSİNDE BUNLARI YAPIYORLAR'

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes'ın sözlerini eleştiren Erdoğan, 'Türkiye'nin hani sanayici ve iş adamlarının içinde toplandığı sivil toplum örgütü yeni başkanı al birini vur öbürüne o da çıkmış, özellikle şu andaki hükümetin attığı adımlar ve 12 yılda gelinen bu süreci maalesef bir geri gidiş olarak akla hayale gelmeyecek tanımlamalarla ifade ediyor. Aslında bunlar maalesef haddini bilmiyor. Niye haddini bilmiyor bunlar? Çünkü bunlarda insaf yok. Sermayeleri 1'e 5 katladı, bu dönem içerisinde. Onun şımarıklığı içerisinde bunları yapıyorlar. Bu tür STK'lar şunu bilmeleri gerekir. Siz bu ülkenin huzuruna, mutluluğuna değil ancak bu ülkenin birliğine beraberliğine dinamit atarsınız. Yapılan budur. Şimdi soruyorum onlara, terör mü daha iyiydi? Kesintisiz devam eden ekonomik krizler mi daha iyiydi? Dünyadan ve bölgesinden tecrit edilmiş Türkiye mi daha iyiydi? Bütün bunlar birileri için iyi olabilir ama şunu iyi bilsinler ki bunlar bizim için asla iyi değildi. Türkiye'yi bugün geldiği yere rağmen hala ısrarla mevcut sorunlu sisteme mahkum etmek isteyenlerin derdi asla millet değil. Mesele güç temerküzü meselesi olsa bizim bugünkü sisteme sıkı sıkıya sarılmamız gerekir. Bizim derdimiz bu değil. Türkiye'nin yarınlarını düşünüyoruz' açıklamasında bulundu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0