Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Terör Büyük Bir İnsanlık Suçudur'

Davutoğlu: 'Terör Büyük Bir İnsanlık Suçudur'

ATKN
14.11.2015 - 17:26

Başbakan Davutoğlu, terörün, hangi gerekçeyle, niçin yapılmış olursa olsun bütün bir insanlığın ortak bir bilinçle karşı durması gereken büyük bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Conrad Otel'de düzenlenen Türk-Japon İş Forumu'ndaki konuşmasında, önceki gün Beyrut'ta, dün de Paris'te meydana gelen terör saldırlarında hayatını kaybedenlere rahmet diledi ve ailelerine taziyelerini sundu. 

Davutoğlu, 'Terör, hangi gerekçeyle, niçin yapılmış olursa olsun bütün bir insanlığın ortak bir bilinçle karşı durması gereken büyük bir insanlık suçudur. Türkiye olarak Fransa halkının yanında olduğumuzu ve hem Lübnan'da hem Fransa'da gerçekleşen terör olayları sonrasında dost ve komşu Lübnan'la ve müttefikimiz Fransa ile birlikte bundan sonra da teröre karşı mücadelede omuz omuza olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. G20 Zirvesi öncesi gerçekleşen bu terör saldırıları, uluslararası dayanışmamıza ne kadar çok ihtiyaç hissettiğimizi bir kez daha ortaya koymuştur' dedi.

Başbakan Davutoğlu, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile düzenlediği basın toplantısında da şunları söyledi: 

'Dün terör saldırısında vatandaşlarını kaybeden dost ve müttefik Fransa'ya bir kez daha taziyelerimi sunuyorum. Teröre karşı omuz omuza olma noktasındaki güçlü siyasi irademizi bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye her zaman, dünyanın neresinde olursa olsun ve hangi gerekçeyle olursa olsun teröre karşı mücadelede ortak tavır almak konusunda öncülük etmeye ve her türlü katkıyı yapmaya devam edecektir. Bu terör saldırısını lanetliyorum. Ayrıca dün yaşanan deprem ve tsunami dolayısıyla değerli dostum Sayın (Japonya Başbakanı) Shinzo Abe'ye geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum.'

'Teröre karşı önlemler almaya çalışacağız'

Japonya Başbakanı Shinzo Abe de Paris'te meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi. 

Nedeni ne olursa olsun, terör hareketlerine kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Abe, 'Bu saldırıları kararlı şekilde kınamamız lazım. Japonya olarak, Türkiye ve Fransa başta olmak üzere uluslararası toplumla sıkı iş birliği kurarak, teröre karşı önlemler almaya çalışacağız' diye konuştu.

'Saldırının hedefi tüm insanlıktır'

Davutoğlu, Paris'teki saldırılarla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı: 'Paris'teki alçak saldırının hedefi tüm insanlıktır. Türkiye olarak bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Teröre karşı Fransa ile dayanışma içindeyiz. Kurbanların yakınlarına ve Fransız halkına başsağlığı diliyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
0
0