Görüş Bildir
Haberler
'Teklif Geldiğinde İki Kere Düşünmedim'

'Teklif Geldiğinde İki Kere Düşünmedim'

Batuhan
03.03.2014 - 14:55 Son Güncelleme: 29.04.2022 - 17:36

'Teklif Geldiğinde İki Kere Düşünmedim'

Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Brezilyalı sol bek Alex Telles, Galatasaray'a transferinin kolay olmadığını belirterek, sarı-kırmızılı kulüpten teklif geldiğinde düşünmeden kabul ettiğini söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi yayın organlarından Galatasaray Dergisi'nin mart sayısına açıklamalarda bulunan Telles, futbola sol açık başladığını belirterek, 'Kariyerimin ilk başlangıcında sol açık olarak oynadım. Yaşım da ilerledikçe markajdan aldığım keyfin farkına vardım. Bu da beni biraz daha defansif bir oyuncu olmaya itti' diye konuştu.

Sürekli olarak Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde oynamayı hayal ettiğini anlatan genç futbolcu, Galatasaray'a gelerek bu hayalini gerçekleştirdiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

'Futbolda artık her şey çok çabuk oluyor. Bazı şanslar geliyor önünüze ve bir daha o şansı yakalayamayabiliyorsunuz. Ben kariyerimin başlangıcında Juventude'de oynadığımdan beri kafama, 'Bir gün Avrupa'nın iyi bir kulübüne transfer olacağım' düşüncesini yerleştirdim. Elime gelen şansları bu hedef doğrultusunda en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Bu Gremio'da da bu şekilde gerçekleşti. En sonunda da Avrupa'nın iyi takımlarından bir tanesine transfer olma rüyam gerçekleşti.'

'Galatasaray teklifi geldiğinde iki kere düşünmedim'

Telles, Galatasaray hakkında Claudio Taffarel ve Felipe Melo'dan bilgi aldığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bir futbolcu için şampiyonluklar ve kupalar kazanmak çok önemli. Galatasaray'a baktığımızda Türkiye'deki tüm kupaları kazanmaya en yakın takım. Burayı seçmemdeki önemli nedenlerden bir tanesi bu. Tabi gelmeden Melo ve Taffarel ile konuştum ve ikisi de Türkiye'de rekabetin çok yüksek seviye de olduğunu söylediler. Ayrıca burada kaliteli futbol oynandığını belirttiler. Takımların güç seviyeleri birbirine yakın ve güçlü bir rekabet var. Kaliteli bir yerde olduğumun fakındayım. Benim şu anda geldiği yer, gerçekten çok önemli. Galatasaray'a kadar gelebilmek hiç kolay olmadı. Bu noktada kendimi şansı görüyorum. Çünkü ailem bu konuda inanılmaz bir destek verdi. Bir de kafaya bunu yerleştirmeniz gerekiyor. Çok iyi yerleri sadece hedeflemek olmuyor. Buna inanmak da gerçekten çok önemli. Galatasaray teklifi geldiğinde iki kere düşünmedim. Böyle bir teklifi değerlendirmem gerekirdi, ben de öyle yaptım.'

Milli takım konusu

Galatasaray'da gösterecekleri performansla hem kendisinin hem de Melo'nun Brezilya Milli Takımı'na seçileceğine inandığını aktaran Telles, şu ifadeleri kullandı:

'Burada oynadığım için Brezilya Milli Takımı'na seçilmem konusunda şansımın azaldığını düşünmüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorum. Avrupa'nın önemli ve büyük bir ekibindeyim. Burada sadece benim değil, takımın da göstereceği önemli performansla hem ben, hem de Melo, Scolari'nin dikkatini çekecektir.'

Brezilyalı sol bek, Türkiye ile Brezilya ligleri arasındaki farkları da değerlendirerek, 'Türkiye Ligi ve Brezilya Ligi birbirine benziyor diye düşünüyorum. Türkiye Ligi'nin farkı fiziksel özelliği. Buradaki takımlardaki oyuncular fizik anlamında daha güçlüler. Brezilya'da ise oyun tamamen tekniğe dayalı oynanıyor. Belki biraz daha çabuk. Ama genel hatlarıyla iki lig birbirinden çok uzak değil' diye görüşlerini aktardı.

'Hırslı bir oyuncuyum'

Saha içindeki hırslı tavırları nedeniyle Galatasaray taraftarının beğenisini kazanan vatandaşı Melo ile benzer futbol karakterleri olduğunu anlatan 21 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

'Melo ile saha içinde futbol karakterlerimiz birbirine benziyor diye düşünüyorum. Hırslı bir oyuncuyum. Benim için Brezilya'da söylenen şöyle bir laf vardır. Girdiğim her ikili mücadele, ailem için bir tabak yemek gibidir benim gözümde. O yemeği kazanmanız gerekir. O yüzden kazandığım her top kendim için, ailem için ekstra bir çabadır. Bunu böyle görürüm. O yüzden futbola bakışımız, tarzımız birbirine benziyor diye düşünüyorum.'

Alex Telles, Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u çalıştıran Brezilya'nın efsane sol beki Roberto Carlos ile karşılaşacağı için mutlu olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

'Benim oynadığım mevkinin Brezilya'daki en iyi örneğidir Roberto Carlos. Milli takımda ve oynadığı Avrupa takımlarında başardıkları ortada. Ben ve benim gibi Brezilyalı oyuncular için çok güzel bir örnek ve onunla karşılaşacağım için de çok mutluyum. Mutlaka ben de onun yaptıklarını başarmak için çok çalışacağım. Örnek aldığım sol beklerin başında geliyor. Şu anda Galatasaray forması giyiyorum ve onu gibi büyük başarıları Galatasaray ile kazanmak istiyorum.'

'Drogba ve Sneijder ile aynı takımda oynamak farklı bir deneyim'

Galatasaray'ın dünyaca ünlü futbolcuları Didier Drogba ve Wesley Sneijder ile aynı takımda oynamanın farklı bir tecrübe olduğunu bildiren Telles, şu ifadeleri kullandı:

'Play-station oynarken seçtiğim oyuncularla aynı takımda oynamak gerçekten çok farklı bir deneyim. Bir anlamda bu bir rüyanın gerçekleşmesi. Kendilerinin milli takımlarındaki ve kulüp takımlarındaki başarısı da ortada. Umarım bundan sonra hep bu tip kariyerli oyuncularla takım arkadaşı olurum.'

eurosport

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/17420...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın