Görüş Bildir
Haberler
'Tatbikat Var' Diye Kandırıldıklarını Açıklayan Bursalı Asker Serbest

etiket 'Tatbikat Var' Diye Kandırıldıklarını Açıklayan Bursalı Asker Serbest

Deniz Gök
19.07.2016 - 19:10 Son Güncelleme: 20.07.2016 - 10:37

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında polisler tarafından gözaltına alınan askerler arasında İstanbul Sultançiftliği'nde görev yapan Bursalı asker Enes Gül serbest bırakıldı. Enes Gül darbe girişiminin gerçekleştiği akşam polisler tarafından gözaltına alınmış, sorgulanırken çekilen görüntüsü de sosyal medyada binlerce kez paylaşılmıştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Er Enes Gül, darbe girişiminin ardından polisler tarafından gözaltına alınıp videoya çekildiğinde şunları söylemişti:

'Ben Cuma günü acil müdahale mangasındaydım. 19:00 da yemek yedik. 20:30 gibi de yat içtiması alınacaktı. Mehmet üsteğmen geldi, 'herkes üstünü giysin tatbikat var' dedi. Garajlar bölgesine gidip silahları aldık. Asker başına 30 mühimmat verdiler. 4 araç vardı. Araçları hazırladık, çıktık. Binbaşı Enver Muratoğlu geldi. Bizi durdurdu. 'kışla içinde 2 tur atacağız' dedi. Bir tur attıktan sonra nizamiyeden dışarıya çıktık. Mahmutbey tarafında trafik tıkandı. Halk ayaklandı. Tanka vurmaya başladılar. Araç komutanı bize, 'siz içeriye girin' dedi. Daha sonra bölük komutanımızı içeriye çektiler. Bize de dışarıya çıkın dediler. 'mühimmatlarımız var' dedik. Sonrasında polis geldi, silahları ve mühimmatları ben teslim ettim'

4 gün sonra terhis olacağını söyleyen Enes Gül'e, oradaki polislerden biri 'Sizlik bir şey yok' demişti.

Serbest bırakıldı

DHA'nın aktardığına göre İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, 'Şüphelinin terhisine 1-2 gün kalması, kışlasına dönemeyecek olması, tutuklama tedbirinin ağır olacağı' gerekçesiyle er Enes Gül hakkındaki tutuklama talebini reddetti. 

Mahkeme, Enes Gül için adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1095
265
84
11
10
8
5