Görüş Bildir
Haberler
'Tarikat Yurdunda 30'dan Fazla Öğrenci Koronavirüse Yakalandı'

'Tarikat Yurdunda 30'dan Fazla Öğrenci Koronavirüse Yakalandı'

Ordu Çaybaşı ilçesinde Süleymancılara ait olduğu belirtilen özel bir yurtta kalan 30’un üzerinde çocuğun koronavirüse yakalandığı iddia edildi. Karantina altına alınmayan ve yüzyüze eğitimin başlamasıyla okula giden çocukların vakaları arttırdığının ortaya çıkması üzerine okulun da karantinaya alındığı aktarıldı. Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, okulların kapalı olduğu dönemde bazı cemaatlere bağlı yurtların faliyetlerine devam ettiği yönünde bilgiler olduğu belirterek, “Pandemide kapalı olması gereken bir yurt neden faaliyettedir? Millet bu çocukları size emanet etti, siz kime emanet ettiniz?” diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin aktardığı habere göre, CHP’li Adıgüzel, söz konusu iddialara ilişkin “Ordu Çaybaşı ilçemizde Süleymancılara ait olduğu öğrenilen Özel Çınar Yurdu'nda kalan çok sayıda yavrumuzun hepsinin Covid olduğu haberini aldık.  Bu pazartesi yüzyüze eğitime başlayan bazı sınıflar ile de vakalar Köklük İlköğretim okuluna sıçramış, okulun da karantinaya alındığı haberini aldık” dedi.

"Skandaldan da öte faciadır”"

"Skandaldan da öte faciadır”"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel

Pandemide Milli Eğitim'e bağlı bütün temel eğitim okulları, üniversiteler ve öğrenci yurtları kapalıyken bazı cemaatlere bağlı yurtların faaliyetine devam ettiğine dair bilgilerin olduğunu anımsatan CHP’li Adıgüzel “Tabii bunlar yöneticiler tarafından cemaat baskısı, siyaset baskısı ile göz ardı ediliyor. ‘Biz görmedik, duymadık, siz devam edin’ tarzı yaklaşım nedeniyle denetlenmiyor da. Bu baştan aşağı bir skandaldır. Skandaldan da öte faciadır” diye konuştu.

"Bu şekilde faaliyet gösteren kaç cemaat yurdu var"

"Bu şekilde faaliyet gösteren kaç cemaat yurdu var"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yönelttiğini kaydetti: 

“Pandemide kapalı olması gereken bir yurt neden faaliyettedir? 

Türkiye’de bu şekilde faaliyette olan kaç tane cemaat yurdu vardır? 

Buranın açık olduğu bakanlığınızın birimleri tarafından biliniyor muydu, en son denetlenmesi ne zaman yapıldı?

Burada öğrencilerin tamamının hasta olmasına varan süreçte bu sağlıksız koşulların denetlenmesini kim yapıyor? 

Bu kadar sürede buraya milli eğitim ya da sağlık görevlisi ulaşmadı mı?

Millet bu çocukları size emanet etti, siz kime emanet ettiniz?'

"İki müfettiş görevlendirilmiş"

"İki müfettiş görevlendirilmiş"

Adıgüzel, konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü ile de görüştüğünü ve iki müfettişin görevlendirildiğinin söylendiğini kaydetti. Adıgüzel “İl milli eğitim müdürü sayının 20’nin üzerinde olduğunu ve tam tespitin bitmediğini söylediler. Tam sayı belirlenmiş değil çünkü tüm çevre ilçelerden öğrenci toplanmış. 30 ile 60 arasında öğrencinin olduğu tahmin ediliyor” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
61
55
29
14
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?