Görüş Bildir
Haberler
"Takım Takdir Edilmeyi Hak Ediyor"

"Takım Takdir Edilmeyi Hak Ediyor"

Batuhan
08.04.2014 - 15:35

"Takım Takdir Edilmeyi Hak Ediyor"

Slaven Bilic BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından sohbet toplantısında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sezon sonunda yapacakları transfer çalışmalarında takımın tamamını değiştirmeyeceklerini belirterek, 'Hali hazırdaki takım gerçekten takdir edilmeyi hak ediyor. Bu iyi iş çıkaran takımda bazı değişimler ve dönüşümler yaratarak sezondan sezona kendini geliştirecek bir ekip oluşturmak istiyoruz' dedi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından düzenlenen sohbet toplantısında konuşan Bilic, siyah-beyazlı ekibin kadrosunda bulunan 10 yabancı oyuncunun 7'sinin sözleşmesinin biteceği hatırlatılarak yöneltilen 'Kaç yabancı oyuncu düşünüyorsunuz, yönetimin dünya yıldızı alma fikrine yaklaşımı nedir?' sorusuna verdiği yanıtta, takımın tamamını değiştirecek hamleler yapmayacaklarını ifade etti.

Yabancı kuralının ne olacağı konusunun da çok önemli olduğunu dile getiren Bilic şunları söyledi:

'Biz mutlaka transfer döneminde aktif olmaya çalışacağız. Yabancıların sözleşmesi bitecek. Bu demek değil ki tamamı kulüpten ayrılacak. Bazı oyuncular kulüple gerekli anlaşmayı sağlarsa kalabilirler. Transferde hem Türk hem yabancı oyunculara yöneleceğiz. İsteriz ki tamamı dünya klasmanında olsun. Ancak bu mali konulara ve bizim ihtiyaçlarımıza bağlı. Transfer dönemi için iyi bir hazırlık yapıyoruz. Takımı tamamıyla değiştirmeyi planlamıyoruz. İyi giden takımı geliştirmeyi planlıyoruz. Bahsettiğiniz tipte oyuncular gelirse bundan memnun oluruz. Kesinlikle takımın tamamını değiştirecek hamleler yapmayacağız. Hali hazırdaki takım gerçekten takdir edilmeyi hak ediyor. Bu iyi iş çıkaran takımda bazı değişimler ve dönüşümler yaratarak, sezondan sezona kendini geliştirecek takım oluşturmak istiyoruz'

'İkinci Dünya Savaşı'nda değiliz, karşımızdakiler de Almanlar değil'

Bilic, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde tribünde taraftarın arasında oturması, kendisine gösterilen ilgi ve Galatasaraylı taraftarlarla 'kartal pençesi' hareketi yaparak fotoğraf çektirmesiyle ilgili soru üzerine, 'Nihayetinde bir savaşta değiliz, burada bir oyun oynuyoruz. İkinci Dünya Savaşı'nda değiliz, karşımızdakiler de Almanlar değil, rakip halinde olduğumuz takımlar ve kulüpler' diye konuştu.

Herhangi bir tribünde oturabileceğini, bunun kendisi için sorun teşkil etmediğini anlatan Bilic sözlerini şöyle sürdürdü:

'Diğer takımların taraftarlarıyla bir araya gelmek, onlarla konuşmak ya da fotoğraf çektirmek istediklerinde onlarla bir araya gelmek benim için gerçekten memnuniyet verici. Beni sevmelerinden, bana ilgi göstermelerinden memnun olurum. Oralara gitmemek, onların bu isteklerini geri çevirmek beni daha sıkı bir Beşiktaşlı haline getirmez. Nihayetinde bir savaşta değiliz, burada bir oyun oynuyoruz, İkinci Dünya Savaşı'nda değiliz, karşımızdakiler de Almanlar değil, rakip halinde olduğumuz takımlar ve kulüpler. Belki bunu söylemek bile ayıp ama Beşiktaş'a sadakati tartışılmayan bir hoca olarak, rakiplerin evlerine gittiğinizde onların taraftarlarını görmezlikten gelmek, sizi Beşiktaş'a daha sadık bir hale getirmez. Kartal pençesini yapmak bile bizim adımıza bir artıdır, avantajdır.'

Dany'ye sahip çıktı

Eleştirilerin odak noktası haline gelen savunma oyuncusu Dany'ye sahip çıkan Bilic, 'Şimdiye kadar gösterdiği performanslar benim için oldukça tatmin edici' dedi.

'Dany hak ettiği gibi bir muameleye tabi tutulamıyor' diyen Bilic, savunma oyuncusuyla ilgili şunları kaydetti:

'Transferde bir stopere ihtiyacımız vardı, seçeneklerimiz de sınırlıydı. Dany en makul görünen seçenekti. Dany hakikaten iyi bir profesyonel. Elinden gelenin en iyisini yapıyor. Onun pozisyonundaki oyuncular için zorlayıcı bir taraf var. Kaleci ya da stoper olduğunuzda bir hatanız çok pahalıya mal olabilir. Bir taraftan da şimdiye kadar gösterdiği performanslar benim için oldukça tatmin edici. Dany, ne Slaven Bilic'in ne Önder Özen'in ne de başkasının oyuncusu, Dany Beşiktaş'ın oyuncusu. Asla ve asla kibirli davranan bir oyuncu değil. Tavrıyla ilgili hiçbir olumsuzluk yok. Elinden geldiğince uzlaşmacı davranıyor.'

Kayserispor maçı

Kayserispor maçında rakip takımın penaltı ve kırmızı kart itirazlarıyla ilgili Bilic, 'Bana kalırsa hiçbiri için yüzde yüz penaltı denilemez ama İsmail'in de içinde bulunduğu son pozisyon için penaltı verilebilir. Pozisyon bizim aleyhimize gelişseydi Beşiktaş teknik direktörü olarak itirazda bulunabilirdim. Kırmızı kart itirazında da bence haklılar, kırmızı kart verilebilir. Kayserispor için üzgünüm. Çok şanssız bir sezon geçiriyorlar birçok sakatlık yaşadılar. Hakem kararlarından ötürü zor durumlarda kaldılar. Bu sezon herhalde ilk kez bizim lehimize olan tartışmalı hakem kararlarından bahsediyoruz. Çünkü sezon boyunca ne yazık ki çoğunlukla biz şikayet etmek durumunda kaldık. Çünkü adil bir muameleye tabi tutulmadığımızı hissettik ve ben sizlerin huzurunuzda çok kez şikayetçi oldum' değerlendirmesini yaptı.

Sık sakatlık yaşanmaması adına neler yapacakları sorulan Hırvat teknik adam, tesislerdeki zemini değiştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Sağlık ekibiyle sürekli konuştuğunu anlatan Bilic, sözlerini şöyle tamamladı:

'Sakatlıkların bir çoğu darbeye bağlı olarak gerçekleşen ya da oyuncuların geçmişte yaşadıkları sakatlıkların nüksetmesi sonucu oluşuyor. Bazı görüşlere göre iyi bir sağlık ekibimiz var. Kamuoyunda böyle bir görüş olduğunu biliyorum. Antrenman yoğunluğunu dengeli bir şekilde tutmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da zemin meselesi var. Zeminin ideal olmadığını ben de kabul ediyorum. Yeni bir antrenör ekibi ve sağlık ekibi olmasına rağmen bazı sorunlar tekrarlıyor. Öğrendiğime göre zemin 12 yıldır kullanılıyor. Ömrünü doldurmuş. Zaten zemini de değiştirmeyi planlıyoruz. Sakatlıkların tek bir sebebi olamaz. Bundan ben de memnun değilim. Yakın dönemdeki planlamada sakatlıklara sebep olan faktörleri ortadan kaldırmak gerekiyor.'

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın