Görüş Bildir
Haberler
'TAK ve Benzeri Örgütleri Kınıyoruz'

'TAK ve Benzeri Örgütleri Kınıyoruz'

Canlı bomba eylemlerini hiçbir zaman savunmadıklarını söyleyen HDP lideri Demirtaş, 'TAK ve benzeri örgütlerin topluma dönük tehditlerini de eylemlerini de kesinlikle doğru bulmuyoruz, kınadığımızı ifade ediyoruz' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Biz canlı bomba eylemini ne savunduk ne yücelttik ne de böyle bir anlayışımız olabilir. Tam aksine bu tür eylemlerin herkese zarar verdiğini, her fırsatta altını kalın çizgilerle basa basa ifade ettim' dedi. Partisinin MYK toplantısı öncesi konuşan Demirtaş, Ankara saldırısına da değindi.

‘TAK ve benzeri örgütleri kınıyoruz’

Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrasında, eylemi kimin yaptığına bakmaksızın saldırıyı kınayan ilk tavrı kendilerinin ortaya koyduğunu söyleyen Demirtaş, 'TAK ve benzeri örgütlerin canlı bomba ve topluma dönük tehdit içeren açıklamalarını da eylemlerini de kesinlikle doğru bulmuyoruz, kınadığımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.

Taziye tartışması

“Hükümetin, taziye bahanesiyle Merasim Sokak’taki sorumluluğunu örtmeye çalıştığını” söyleyen HDP lideri, “Sanki bütün memleket, parlamentonun en genç milletvekili Tuğba Hezer'e bağlı. 'Parlamentonun en genç milletvekili olarak bunun hesabını vermek zorunda', utanmıyor musunuz” diye sordu.

‘Balon patlasa HDP’yi sorumlu tutuyorlar’

Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın hesap vermesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Sanki bu katliamın siyasi sorumluluğu sizde değil Tuğba Hezer'deymiş gibi, günlerdir Tuğba Hanım'ı tartışıyorlar.

“Memlekette artık balon patlasa HDP'yi sorumlu tutan tuhaf bir anlayış var” diyen Demirtaş, “Biz barış için elbette ki bütün bedenimizi ortaya koyduk, yapmaya da devam ederiz ama kimse kusura bakmasın biz öyle ensesine vurulup ekmeği elinden alınmaya çalışılacak çaresiz çocuk değiliz” dedi.

Demirtaş, “Önüne her gelen HDP'yi azarlamaya, tehdit etme, şantaj yapmaya çalışırlarsa kusura bakmasınlar. HDP seçimle parlamentoya girmiş üçüncü büyük grubudur. Herkes haddini bilerek buna göre hareket etmeli” diye devam etti.

Milletvekili dokunulmazlıkları

Milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili yapılan tartışmalara da değinen Demirtaş, bu konuda daha önce bütün dokunulmazlıkların kaldırması teklifinde bulunduklarını anımsattı.

“Kendi sorumluluğunu göz ardı etmek için arenada aslanların önüne bir HDP'li atıp hep birlikte parçalayalım talimatı verilmesi ahlaksızlıktır” diyen Demirtaş şöyle devam etti:

'2002 yılından beri tozlu raflarda bekleyen AKP'nin hırsızlık, yüz kızartıcı, yolsuzluk dosyaları var. Tozdan boğuldu AKP'nin dosyaları. Bizim halkın ya da mahkemenin huzurunda savunamayacağımız hiçbir şeyimiz yok. Tozsa sizinkinin tozu bir batmanı geçti.”

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın