Görüş Bildir
Haberler
'Tahliyelerden Sonra Cezaevlerinde Bulunan Gazeteci Sayısı 15'e Düşmüştür'

'Tahliyelerden Sonra Cezaevlerinde Bulunan Gazeteci Sayısı 15'e Düşmüştür'

Caner
30.04.2014 - 21:26

"Cezaevlerinde Bulunan Gazeteci Sayısı 15'E Düşmüştür"

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, 'Türkiye'nin dünyada en çok tutuklu gazeteci bulunan ülke olduğu' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünden, Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) 'Tutuklu gazeteciler listesi'ne ilişkin yapılan açıklamada, son dönemde yapılan tahliyelerden sonra, cezaevlerinde bulunan 'Gazeteci' sayısının 15'e düştüğü belirtildi.

Açıklamada, 'Listeden görüleceği üzere, 'Türkiye'nin dünyada en çok tutuklu gazeteci bulunan ülke olduğu' iddiası, gerçeği yansıtmamaktadır. Adalet Bakanlığının verdiği bilgiye göre, şu anda cezaevlerinde sarı basın kartı sahibi kimse bulunmamaktadır. Bu noktada, uluslararası kuruluşların 'kişilerin meslek beyanları' doğrultusunda hazırladığı listeler esas alınmıştır' ifadesine yer verildi.

CPJ'nin tutuklu gazeteciler listesi incelendiğinde 18 Nisan 2014 tarihi itibarıyla cezaevinde bulunan 15 kişiden 7'sinin yargılamasının tamamlandığı ve hüküm aldığı, 8'inin yargılamasının ise tutuklu olarak devam ettiği vurgulanan açıklamada, listede ismi geçenlerden 7'sinin PKK/KCK, 3'ünün DHKP-C, 3'ünün MLKP/MK, birinin TKP (ML) TİKKO ve birinin de İBDA-C terör örgütü ile ilişkilendirildiğine işaret edildi.

Listede bulunanlardan 4'ünün 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, resmi belgede sahtecilik, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma', 10'unun 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve birinin de 'Yasa dışı silahlı terör örgütü kurma, yönetme/propaganda yapmak'tan hüküm giydikleri veya bunlarla isnat edildikleri bildirildi.

Açıklamada, yargılanması tamamlanmış olan bazı kişilerin hüküm aldıkları eylemlere ilişkin bilgilere de yer verildi.

AA

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0