Görüş Bildir
Haberler
'Sürücüsüz Otomobil Kazalarında Sorumluluk Üreticilerde'

'Sürücüsüz Otomobil Kazalarında Sorumluluk Üreticilerde'

Onedio Medya
04.07.2016 - 22:26

Sürücüsüz otomobil teknolojisinin eksiksiz haliyle son kullanıcıya ulaşması için belli ki uzun yıllar beklememiz gerekmeyecek. Fakat sürücüsüz otomobilin kazaya sebep olması veya karışması durumunda kimin suçlu olacağı sorusu akılları kurcalamaya devam ediyor. Volvo, 50 bin kişilik anketinde bu soruyu sordu ve cevaplayanların yüzde 79’u, sorumluluğun üreticiye ait olması gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Volvo’nun dünya çapında 50 bin kişiyle yaptığı The Future of Driving anketinde enteresan cevaplar ortaya çıktı. 

Taşımacılık endüstrisinin tartışmalı konularının başında gelen iki sorudan birincisi otomatik pilota sahip araçlarda direksiyon olmalı mı; ikincisi de kazalarda sorumluluk kime ait olacak. Her iki soruya da yer verdiği anketinde Volvo, yüzde 79 oranında üreticinin sorumlu olması gerektiğini ifade eden cevaplar aldı. 

Ayrıca ankete katılanların yüzde 55’i sürücüsüz otomobillerinde direksiyon olmasını istiyor.

Ankete katılanların yüzde 72’si otomobil kullanmanın önemli olduğunu ve korunması gerektiğini ifade ederken yüzde 86, hükümetlerin sürücüsüz otomobil planlaması için çok yavaş davrandığını düşünüyor. Sürücülerin yüzde 69’u, gidecekleri rotayı kendilerinin belirlemek istedikleri yönünde görüş belirtiyor.

Öyle görünüyor ki sürücüsüz otomobillerine herkes bir an önce kavuşmak istiyor ama canları istediğinde sürücü koltuğuna geçebilme ve araba sürme lükslerinin de ellerinden alınmasını istemiyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
8
6
5
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ali haydar

Elbette üreticide olmalı