Görüş Bildir
Haberler
'Suriye, Rusya ve İran'ın Desteğiyle Halep'e Kara Operasyonu Başlatacak'

'Suriye, Rusya ve İran'ın Desteğiyle Halep'e Kara Operasyonu Başlatacak'

Batuhan
14.10.2015 - 10:20

Suriye Ordusu’nun binlerce İran ve Hizbullah üyesiyle birlikte Rusya’nın hava desteğiyle Halep’i İslamcı grupların elinden almak için büyük bir kara operasyonu düzenleyeceği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz haber ajansı Reuters, bölgedeki iki üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberde, Rusya’nın hava desteğiyle son dönemde birçok bölgede muhaliflere karşı ilerleyişini sürdüren Suriye Ordusu’nun Halep’in tamamını geri almak için kara operasyonu başlatacağını yazdı.

Reuters’a konuşan yetkililerden biri, “Büyük bir operasyon için hazırlık yapıldığı açık. Suriye Ordusu’nda büyükbir hareketlilik var. Seçkin Hizbullah askerleri ile binlerce İranlı son dönemde Suriye’ye giriş yaptı” dedi.

'BİNLERCE İRAN ASKERİ SURİYE'DE'

Suriye hükümetine yakın bir diğer kaynak da, “Halep’e operasyon kararı alındı. Binlerce İran askerinin Suriye’de olduğu artık gizli bir bilgi değil ve savaşta önemli bir rol üstlenecekler” diye konuştu.

Rusya’nın Suriye Ordusu’na verdiği askeri destek sonucu IŞİD’in büyük darbe aldığı, birçok militanın savaş bölgesinden kaçtığı ya da mühimmat yetersizliği yaşadığı belirtiliyor.

Türkiye sınırına yakın bölgedeki Halep şehri ve çevresindeki yerlerin kontrolü, Suriye Ordusu ile kente yakın kırsal alanları elinde tutan IŞİD arasında bölünmüş durumda.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0