Görüş Bildir
Haberler
'Suriye Ordusu, Son 3 Yılda Kaybettiğini 72 Saatte Geri Kazandı'

'Suriye Ordusu, Son 3 Yılda Kaybettiğini 72 Saatte Geri Kazandı'

Onedio Medya
05.02.2016 - 15:51 Son Güncelleme: 05.02.2016 - 17:03

Suriye’de ordunun dün yaklaşık 4 yıldır kuşatma altında bulunan Zehra ve Nubul'daki kuşatmayı kırması ve Türkiye ile ana sevkiyat yolunu kesmesi, 5 yıldır süren savaşta dönüm noktası oldu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, “Rejim 72 saatte son üç yılda kaybettiğini geri kazandı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AFP

Suriye ordusu, Lübnan Hizbullah’ı ve Iraklı Şii milislerin katıldığı, Rus uçaklarının havadan yoğun destek verdiği operasyonla, önceki gün hem Halep’in kuzey kırsalındaki Şii nüfusa sahip Nubbul ve Zehra etrafındaki muhaliflerin kuşatmasını kırmış, hem de muhaliflerin Halep-Türkiye ikmal yolunu kesmişti.

Reuters'a konuşan Suriye rejimi yetkilisi 'Suriye ordusu ve müttefikleri Nubbul ve Zehra'daki kuşatmayı kırdı' açıklamasını yapmıştı. 

Bu durum 5 yıldır süren savaşta dönüm noktası oldu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, ordunun Türkiye ile sevkiyat yolunu ele geçirmesinin muhalefete büyük darbe vurduğunu belirtti.

Abdurrahman, “Rejim 72 saatte son üç yılda kaybettiğini geri kazandı. Muhalifler ellerinde kalan son sevkiyat yolunu da kaybederse, bu durum Halep’te sonun başlangıcı olacak” dedi.

 Suriye ordusundan ise “kazanılan zafer terörü destekleyen ülkelere vurulmuş ağır darbe” açıklaması geldi. 

Basına yansıyan bilgilere göre rejim güçleri, Nubbul ve Zehra’ya girmelerinin ardından, Türkiye sınırını kapatıp Halep ve İdlib’i almaya hazırlanıyor.

Yolun kesilmesinin pek çok etkisi olacak

Yolun kesilmesinin pek çok etkisi olacak

Kilis’ten başlayıp Öncüpınar/Bab es Selam Sınır Kapısı’ndan geçerek Azez’e ulaşan, oradan da Nubbul’un doğusundan Anadan-Hreytan hattına ve Halep merkeze uzanan 214 No’lu yolun kesilmesinin pek çok etkisi olacak.

Cumhuriyet gazetesi bu etkileri şöyle sıralamış: 

1. İdlib ve Halep’teki cihatçıların IŞİD’le vardığı anlaşma uyarınca Rakka’dan gelen yakıtla jeneratör çalıştırıp elektrik sağlamaları, nakliyeleri, ekmek üretmeleri çok zorlaştı.

2. Artık İdlib’e yakıt sokmanın tek yolu, Türkiye’den alıp Bab el Hava’dan geçirmek.

3. Hükümet güçleri, Bab el Hava’yı da ele geçirirse, Türkiye ile bağlantısını koparacakları İdlib’i Nusra-Ahrar liderliğindeki Fetih Ordusu’ndan almalarının yolu açılacak.

4.Suriye ordu kaynakları, Halep’in doğu yarısını 2012 yazından beri kontrol eden silahlı grupları batıdan başlayıp tümüyle kuşatma altına almaya hazırlandıklarını açıkladı.

5. Suriye hükümetinden üst düzey bir yetkili “Bundan sonraki hedef militan ve silah akışını önlemek için Türkiye sınırını kapatmak, ardından önce Halep, sonra İdlib vilayetlerini ve son olarak kenti almak” dedi.

AFP ve Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
20
9
6
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Sonunda önemli bir noktaya değinilmiş. Halep' de çok ciddi bir kazanım elde etti Suriye Ordusu. Kuzey-Doğu Halep' de İŞİD' e karşı önemli kazanımlar elde ett... Devamını Gör

görüncek adam

Kesin olarak bilmiyorum, kuşatılması kırılan köyler şii değil nusayri ve alevidir.Halep'in teröristlerden geri alınması yine birilerinin ciyaklaması demek ga... Devamını Gör

Ali Gencer

Helal Umarım Tüm Suriyeyi ele geçirip eski haline döndürebilirsin Esad