Görüş Bildir
Haberler
'Suriye'deki Krize Herhangi Bir Askeri Çözüm Yok'

'Suriye'deki Krize Herhangi Bir Askeri Çözüm Yok'

Ulaş
31.01.2016 - 23:04

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, 'Suriye'deki çatışmanın sona ermesi için herhangi bir askeri çözüm yok' dedi. Kerry, Suriye'deki kaosun bölgeye yayılabilecek bir potansiyel taşıdığını ve Cenevre'deki görüşmelerin bunu engelleme adına çok önemli olduğunu vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi heyeti ile BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura arasındaki müzakerelerle ilgili açıklama yaptı.

Suriye'nin çok büyük bir insani yıkım ile yüz yüze kaldığını kaydeden Kerry, son aylarda tüm tarafların dahil olduğu bir diplomasi sürecinin başlamış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Kerry, 'Bu diplomasinin amacı şiddeti azaltmak, DAEŞ gibi terörist grupları izole etmek, barışçıl, kapsayıcı ve çoğulcu bir Suriye'nin temellerini inşa etmektir' dedi. Cuma günü başlayan ve Suriyeli muhalifleri temsil eden Müzakere Yüksek Komitesi'nin de pazar günü dahil olduğu görüşmelerin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Kerry, 'Görüşmelere katılan iki tarafa da iyi niyet ve somut ilerleme yaklaşımıyla müzakerelere devam etmeleri hususunda çağrı yapıyorum' şeklinde konuştu.

'Suriye'deki çatışmanın sona ermesi için herhangi bir askeri çözüm yok' diyen Kerry, Suriye'deki kaosun bölgeye yayılabilecek bir potansiyel taşıdığını ve Cenevre'deki görüşmelerin bunu engelleme adına çok önemli olduğunu vurguladı.

'İnsanları aç bırakarak öldürmek savaş hukukuna doğrudan aykırıdır'

'İnsanları aç bırakarak öldürmek savaş hukukuna doğrudan aykırıdır'

Suriye'de savaş kazası olarak değil rejiminin 'bilinçli taktikleri' sonucunda insanların açlıktan veya teslim olmaktan dolayı öldüğünü kaydeden Kerry, 'Bu taktik, savaş hukukuna doğrudan aykırıdır' dedi.

Kerry, 'Suriye halkının sürekli hatırlayacağı şeyi unutmamalıyız; Esad ve onun müttefikleri, savaşın en başından beri ülkedeki ölümlerin ve işkencelerin sorumlusu olduğu kadar, DAEŞ gibi yabancı savaşçılara zemin hazırlayan ana etmendir' ifadelerini kullandı.

Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin kapsayıcı ve çoğulcu bir Suriye'nin temellerini inşa etmek bakımından tarihi öneme sahip olduğuna işaret eden Kerry, 'Suriye halkı Esad rejimi ile DAEŞ arasına sıkışmamalı' dedi.

Cenevre'deki görüşmelerin, ülke genelinde ateşkesin uygulanması ve 18 aylık süre içinde seçimlerin yapılması anlamında temel teşkil ettiğini kaydeden Kerry, 'Cenevre'deki taraflara bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulunuyorum' dedi.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dawkins06

Her gün bu ve bunun gibi "yalancı" , "gerçekleri değil , toplumun duyması gerekenleri söyleyen" , "sahte kişilikli" siyasileri görmekten usandım .. Kendi çık... Devamını Gör