Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD İranlı Generali Öldürdü'

'IŞİD İranlı Generali Öldürdü'

Onedio Medya
09.10.2015 - 13:38

İran Devrim Muhafızları komutanlarından General Hüseyin Hamedani, Suriye'de IŞİD tarafından öldürüldü. Hamedani'nin IŞİD'e karşı savaşta Suriye ordusuna danışmanlık yaptığı açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran Devrim Muhafızları, komutanlarından General Hüseyin Hamedani'nin Suriye'de Halep yakınlarında öldürüldüğünü açıkladı. Birliğin medya birimi Sepah News tarafından duyurulan haberde, Suriye'de Esed ordusuna danışmanlık görevi yürüten askeri personelden biri olan Hamedani'nin IŞİD tarafından öldürüldüğü bilgisi verildi.

Daha önce öldürülen komutanlar

Aynı birlikten 12 Ocak'ta Mehdi Nevruzi, 9 Şubat'ta Seyyid Rıza Hüseyni Mukaddem, 3 Mart'ta Ali Rıza Tevessuli, 5 Mart'ta Muhammed Sahibkerem Erdekani ve 31 Mayıs'ta Abdullah İskenderi Suriye'de öldürülmüştü.

İranlı komutanlar Suriye ve Irak'ta

Irak ve Suriye'deki askeri varlığını önceleri reddeden İran, IŞİD'in ilerlemesinin ardından ‘kutsal mekânları korumak, ülke ordularına ve gönüllü milislere askeri danışmanlık yapmak’ gerekçesiyle bu bölgelerde bulunduğunu açıklamıştı.

İran yönetimi, Irak’ta mezhepçi ve ayrımcı politikalar yürüttüğü gerekçesiyle ülkedeki farklı kesimler tarafından eleştirilen ve görevini Şii siyasetçi Haydar İbadi’ye devreden eski başbakan Nuri Maliki’nin en büyük destekçisiydi. İran Haydar İbadi hükümetiyle de yakın ilişkilerini sürdürüyor.

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon gücü Kudüs Gücü'nün başındaki isim General Kasım Süleymani'nin Irak topraklarındaki operasyonlara katıldığına dair fotoğraflar İran basını tarafından yayınlanıyor.

'Devrimin sınırları yok'

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi 22 Nisan’da yaptığı açıklamada, Suriye’de kendilerine bağlı olarak savaşan hiçbir unsurun bulunmadığını, ancak misyonlarının sadece İran'la sınırlı olmadığını söylemişti.

Ali Caferi İran'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye’deki birliklerinin bu ülkede sadece 'istişare' ve 'tecrübe aktarımı' için bulunduğunu dile getirmişti. Ali Caferi, Devrim Muhafızlarının misyonuna ilişkin olarak da, ‘Devrim Muhafizlarının İslam Devrimi'ni koruma misyonu sadece İran sınırlarıyla kısıtlı değildir. Çünkü bu devrimin sınırları yok. Devrimin karakteri hegemonik sisteme ve yeni dünya düzenine muhaliftir. İran’ın iç ve dış politikadaki tüm siyaseti bu eksen üzerindedir’ ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0