Görüş Bildir
Haberler
"Süreç Yoğun Şekilde Devam Edecek"

"Süreç Yoğun Şekilde Devam Edecek"

Batuhan
28.07.2014 - 10:01

"Süreç Yoğun Şekilde Devam Edecek"

Başbakan Erdoğan, emniyette 'paralel yapı' operasyonuna ilişkin, 'Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Fatih Camisi'nde kıldı.

Namazın ardından cami avlusunu dolduran vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, daha sonra Fatih Camisi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ni de ziyaret etti.

'Gerekli adım atılacak'

Erdoğan, Fatih Camisi'nden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emniyette 'paralel yapı' operasyonuna ilişkin soru üzerine, Erdoğan şu yanıtı verdi:

'Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak gibi bir şey sözkonusu değil. Bu, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Ulusal güvenliğimizi tehdide yönelik alınması gereken tedbirler nelerse bu tedbirler alınacak ve bu tehditi oluşturan unsurlara karşı da gerekli olan neyse, bu adım atılacaktır.'

Erdoğan, Musul'da alıkonulan konsolosluk görevlilerine ilişkin, 'An be an orayla ilgili takibimiz devam ediyor. Ancak biz, oradaki bu kardeşlerimizi sağ salim kurtarmak için belli hassasiyetleri gözeterek, bunu devam ettiriyoruz. Eğer bu hassasiyetleri kaybedersek, bu kardeşlerimizin başına herhangi bir şey gelebilir. Hassasiyetimiz ondandır, gecikme ondandır. Atılması gereken son adım noktasında sabırlıyız' dedi.

Erdoğan, 'İsrail, devamlı hava değiştiriyor. Hamas da doğrusu bunlara tabii inanmıyor. Diyor ki, 'hem ateşkes imzalayalım diyorsunuz, ateşkesi ilan ediyoruz'. Ateşkes ilan edildikten sonra tekrar İsrail bakıyorsunuz saldırılarını devam ettiriyor' diye konuştu.

Muhabir: Etem Geylan-Andaç Hongur | AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/365654...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0