Görüş Bildir
Haberler
'Süper Tayfun' Uzaydan Görüntülendi

'Süper Tayfun' Uzaydan Görüntülendi

Batuhan
01.04.2015 - 15:09

Fotoğraf: Samantha Cristoforetti/Twitter

İçeriğin Devamı Aşağıda

Batı Pasifik Okyanusu'nda etkili olan 'süper tayfun' Maysak, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan görüntülendi. Tayfun, saatte 260 km hıza erişen rüzgarlarıyla Filipinleri tehdit etmeye devam ediyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan İtalyan astronot Samantha Cristoforetti, Pasifik'teki 11 bin nüfuslu Yap adasını vuran süper tayfun Maysak'ı yakın çekim fotoğraflamayı başardı.

Batı Pafisik'te tayfunlar Mayıs ayında Ekim'e kadar sürerken, Maysak Nisan'dan önce ortaya çıkmasıyla bilim insanlarını da şaşırttı. 4 Nisan'da Filipinlerin kuzeyine ilerlemesi beklenen tayfunun, soğuk okyanus sularına rastladıkça zayıflaması beklenirken, sele neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Fotoğraf: Samantha Cristoforetti/Twitter

Bilim insanları okyanus koşullarının tayfunu kısa zamanda yok edecek şekilde değişmeyeceğini belirtti. Filipinler, en son iki yıl önce yıkıcı Haiyan tayfunu nedeniyle ağır zarar görmüştü.

Cristoforetti, Yap Adası üzerinde ilerlediği esnada tayfunun yakın çekim görüntüsünü elde etti. Fotoğraflarda tayfunun güçlü fırtınaları ve yağmurla çevrelenen gözü de net bir şekilde görülebiliyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sup...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0