Görüş Bildir
Haberler
‘Sümeyye Erdoğan'a Suikast' Haberine Hakaret ve İftira Davası Açan Savcıların Görevi Değişti

‘Sümeyye Erdoğan'a Suikast' Haberine Hakaret ve İftira Davası Açan Savcıların Görevi Değişti

Onedio Medya
03.09.2015 - 13:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast mesajlarının sahte olduğunun ortaya çıkmasının ardından Akşam ve Güneş gazetelerine ‘hakaret ve iftira’dan dava açan Bakırköy Adliyesi Basın Savcıları Mustafa Gökay ile Hüseyin Parlakkılıç’ın görevi değişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'te yer alan habere göre Gökay, Bakırköy Genel Hazırlık Bürosu’na verildi. Parlakkılıç ise Bakırköy 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma savcısı olarak görevlendirildi.

İddia neydi?

Gazeteci Emre Uslu ile CHP milletvekilleri Umut Oran ve Akif Hamzaçebi arasında geçtiği iddia edilen Sümeyye Erdoğan’a suikast konuşmalarının da yer aldığı, bir dizi Twitter yazışmasının sahte olduğu ortaya çıktı. Savcılık, iddiaları yayımlayan iki gazete hakkında “yayın yoluyla zincirleme hakaret ve iftira” suçlamasıyla toplam 5 ayrı dava açtı.

Akşam ve Güneş Gazetesi’nde gündeme gelen yazışmalar üzerine dönemin CHP Milletvekili Umut Oran ile Akif Hamzaçebi böyle bir yazışma yapmadıklarını kendilerine iftira atıldığını beyan ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ankara savcılığı “görevsizlik” kararı ile dosyayı İstanbul Basın Savcılığı’na gönderdi.

Soruşturma dosyalarına bakan Bakırköy Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç her iki gazeteye dört ayrı dava açarken, Savcı Mustafa Gökay’da iki gazeteye “iftira” suçundan bir dava açtı. İddialarla ilgili toplam dava sayısı 5 oldu.  

Savcı Parlakkılıç, tarafından hazırlanan ve “Sümeyye Erdoğan’a suikast” konuşmalarını da içeren 2015/13974 sayılı İddianeme de, bahse konu twitter konuşmaları için iki ayrı bilirkişi raporu düzenlendiğini, yazışmaların sahte olduğunun ortaya çıktığı belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0