Görüş Bildir
Haberler
'Stadyumdaki Bombacının Üzerinden Suriye Pasaportu Çıktı'

'Stadyumdaki Bombacının Üzerinden Suriye Pasaportu Çıktı'

Deniz Gök
14.11.2015 - 13:48 Son Güncelleme: 14.11.2015 - 16:55

Fransız medyası Stade de France stadyumunda intihar saldırısı düzenleyenlerden birinin cesedinin yanında Suriye pasaportunun bulunduğunu duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AFP, Paris’teki intihar saldırısının düzenlendiği Stade de France stadyumunda canlı bombalardan birinin üzerinde bir Suriye pasaportu bulunduğunu duyurdu.

Sputnik Türkiye'nin Suriye muhabiri Hikmet Durgun da terör saldırısını gerçekleştiren bazı militanların Suriye'de IŞİD'in kalesi olan Rakka'dan Paris'e gittiğini öne sürdü.

Suriye muhabiri Durgun'un haberine göre IŞİD, 1 ay önce Fransa’nın Irak ve Suriye’de kendilerine yönelik hava saldırılarına karşılık saldırı kararı aldı. Karar, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin onayıyla IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’da alınırken, saldırı için de örgütün dış istihbaratı görevlendirildi.

'Aralarında Fransız vatandaşları da var'

Saldırı için görevlendirilen 10 örgüt üyesinden birkaçının keşif amacıyla daha önce birkaç kez Paris’e gittiği iddia ediliyor. Saldırıda yer alan örgüt üyelerinin bir kısmının da Suriye’de canlı bomba eğitimi aldıkları belirtiliyor.

Saldırganlardan bazılarının, Arap asıllı Fransız vatandaşı olduğu belirtilirken, bazılarının Fransa’da daha önce IŞİD’e militan toplamak için çalıştıkları gelen bilgiler arasında.

Sputnik News ve AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda