Görüş Bildir
Haberler
'Squid Game'i Bir Oturuşta Bitirenler Buraya! Size Aynı Heyecanı Yaşatacak Birbirinden Kaliteli 19 Yapım

'Squid Game'i Bir Oturuşta Bitirenler Buraya! Size Aynı Heyecanı Yaşatacak Birbirinden Kaliteli 19 Yapım

Elif
24.09.2021 - 15:48 Son Güncelleme: 25.09.2021 - 11:42

Son dönemlerde birçok insanın favorisi haline gelmiş 'Squid Game' dizisini duymuşsunuzdur. Dünya çapında Netflix listelerinin başından inmeyen diziyi bir oturuşta bitiren ve 'Ee, şimdi ne izleyeceğiz?' diye kara kara düşünen çok fazla seyirci var. Biz de sizler için 'Squid Game' gibi psikolojik gerilim ve macera türündeki dizi ve filmleri derledik. Buyrun listeye! 👇

Not: Açıklamalar beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://trinikid.com/9-more-shows-lik...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan Güney Kore yapımı 'Squid Game' dizisi oldukça heyecanlı hikayesiyle şu sıralar Netflix listelerinden düşmüyor ve hızla izleyici kitlesini çoğaltıyor biliyorsunuz ki.

Geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan Güney Kore yapımı 'Squid Game' dizisi oldukça heyecanlı hikayesiyle şu sıralar Netflix listelerinden düşmüyor ve hızla izleyici kitlesini çoğaltıyor biliyorsunuz ki.

Biz de 'Squid Game izlemeye değer mi?' sorusunu da sizler için cevaplamıştık 👇

1. Alice in Borderland (2020-)

1. Alice in Borderland (2020-)

Listede muhtemelen Squid Game'e en benzer yapım Alice in Borderland! Japonya çıkışlı bu Netflix dizisi, kendilerini bir anda yaşam mücadelesi için tehlikeli oyunlar oynamak zorunda kalmış halde bulan gençleri konu alıyor. Dizi Japonya'nın dünya çapında en başarılı yapımlarından biri olmayı başardı ve 2. sezonu heyecanla bekleniyor. Eğer gerilim ve vahşet içeren yapımları seviyorsanız tam size göre!

Dizinin IMDb puanı ise 7.8.

2. Sweet Home (2020-)

2. Sweet Home (2020-)

Squid Game'den önce Netflix'teki en başarılı Güney Kore yapımı Sweet Home kabul ediliyordu. 10 bölümlük bu dizide oyunlar ve yarışmalar yok ancak hayatını kaybetme pahasına verilen bir savaş var! Dizi, insanların teker teker canavarlara dönüşmeye başlamasıyla beraber aynı binada yaşayan komşuların hayat mücadelesini konu alıyor. Hem korkunç canavarlar sayesinde gerilimi, hem de insan ilişkilerine bakışı sayesinde duygusallığı yaşatıyor izleyenlere.

Dizinin IMDb puanı ise 7.4.

3. Extracurricular (2020)

3. Extracurricular (2020)

Güney Kore'nin bir diğer Netflix başarısı ise geçtiğimiz sene Extracurricular ile geldi. Bu dizide; bir lise öğrencisinin yanlışlıkla suçlular dünyasına karışmasıyla iki ayrı hayat yaşamaya başlaması, korkunç gerçeklerle karşılaşması, bir sınıf arkadaşının olayları fark etmesiyle beraber ikilinin kendilerini gitgide daha karanlık olayların merkezinde bulmasını konu alıyor. Henüz tek bir sezonu olan dizinin 10 bölümü boyunca, nereye gittiğini bilmediğiniz gerilim dolu bir hız trenine binmişsiniz hissini yaratıyor.

Dizinin IMDb puanı 7.7.

4. Liar Game (2014)

4. Liar Game (2014)

2000'lerde Japonya'yı kasıp kavurmuş bir çizgi roman serisinden uyarlanan bu dizide psikolojik bir hayatta kalma oyunu izliyoruz. Ancak işlerin seyrini değiştiren bir nokta bulunuyor: karakterlerden birinin kimin yalan söyleyip söylemediğini anlayabilme kabiliyeti var! Bu heyecanlı yapımın ayrıca Japonya'da çekilmiş 2 sezonu ve 2010'da vizyona girmiş bir filmi bulunuyor.

IMDb puanı ise 7.6.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Battle Royale (2000)

5. Battle Royale (2000)

Battle Royale, aynı isimli bir romandan uyarlanmış ve vizyona girdiği dönem Japonya'da olay yaratmış bir film. Kinji Fukasaku'nun yönettiği bu aksiyon-gerilim türündeki filmde bir lise sınıfındaki öğrenciler kimsesiz bir adaya yerleştirilerek birbirlerine karşı yarışmaya zorlanıyorlar. Sadece ufak tefek oyunlarla ilerlemiyor bu süreç, boyunlarında her an patlayabilecek bombalar olduğu için oldukça vahşet dolu görüntüler ortaya çıkıyor...

Filmin IMDb puanı 7.6.

6. The Hunger Games (2012)

6. The Hunger Games (2012)

Battle Royale ile benzerliği uzun süre konuşulan The Hunger Games ise Suzanne Collins'in aynı isimli kitap serisinin Hollywood uyarlaması. Bilim kurgu türündeki filmde distopik bir dünyada her sene köylerden gençler seçilerek başkente getiriliyor, çeşitli silahlar kullanarak birbirleriyle savaşmak zorunda bırakılıyorlar. Biz de ana kahramanımız Katniss Everdeen'in yarışmalara katıldıktan sonra başına gelenleri izliyoruz...

Filmin IMDb puanı 7.2.

7. As The Gods Will (2014)

7. As The Gods Will (2014)

Yukarıda bahsettiğimiz yapımlara oldukça benzeyen bu filmde yönetmen koltuğunda karanlık temalardaki ustalığıyla bilinen Takashi Miike oturuyor. Liseli öğrencilerin sebebini bile bilmeden kendilerini ölüm kalım savaşı içinde buldukları filmde de klasik Japon oyunları odak noktası oluyor. Öğrenciler de oyunları çözmeye çalışırken bir yandan tüm yaşananların nedenini sorguluyorlar. Film ilk sahnelerinden itibaren son derece ağır vahşet sahnelerine sahip, uyarmış olalım.

Filmin IMDb puanı 6.4.

8. Black Mirror (2011-)

8. Black Mirror (2011-)

Black Mirror birçoğumuzun aşina olduğu bir Netflix yapımı. Her bölümünde hayatımızdan farklı bir konuyu alıp karanlık temalarla harmanlıyor, yaşanmasından korktuğumuz bütün distopyalara götürüyor bizi. İnsanın iç güdülerini, dünyamızın geldiği durumu tokat gibi yüze çarparak izleyenlere hem psikolojik hem de fiziksel gerilimi yaşatıyor. 

Dizinin IMDb puanı 8.8.

9. Sense8 (2015-2018)

9. Sense8 (2015-2018)

Dünyanın dört bir yanından farklı kültürlerde yaşayan 8 farklı kişinin hayatını konu alıyor dizi. Ancak bu sekiz kişiyi birleştiren trajik bir ölüm gerçekleşiyor. Yaşananları hem hayalleri hem rüyaları aracılığıyla  gören bu insanlar gittikçe birbirleriyle yakınlaşıp bağ kurmaya başlıyorlar. Aralarında nasıl bir ilişki olduğunu çözmeye çalıştıkları sırada Jonas isimli bir adam bu 8 kişiye yardım amacıyla karşılarına çıkıyor. 

Fantastik öğelerle dolu dizinin IMDb puanı 8.3.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Memories of the Alhambra (2018)

10. Memories of the Alhambra (2018)

Çekimlerinin büyük bir kısmı İspanya'da geçen bu Güney Kore dizisinde, Endülüs'te bulunan El Hamra Sarayı'nda yaşanan gizemli olaylardan ilham alarak tasarlanmış bir oyunumuz var. Bildiğiniz oyunlar gibi değil, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisiyle işliyor oyun ve ana karakterlerimiz, kendilerini yaşanan olayların oyun mu gerçek mi olduğunu anlamaya çalışırken buluyorlar. 

Yayınlandığı ülkede reyting rekorları kıran dizinin IMDb puanı 7.8.

11. W - Two Worlds (2016)

11. W - Two Worlds (2016)

Kurgu ve gerçekliğin karıştığı bir diğer Güney Kore dizisi ise 'W'. Ana karakterimiz Yeon-joo, kendisini bir çizgi romanın içinde buluyor ve bir süre sonra da çizgi romanın farklı bir evrende gerçekten yaşanmakta olduğunu fark ediyor. Ancak çizgi romandaki hava pek günlük güneşlik değil; ortada çözülmemiş bir cinayet olayı ve zanlısı bulunuyor. Yeon-joo aynı zamanda çizgi romanın ana karakteriyle tanışınca olaylar zinciri başlıyor...

Dizinin IMDb puanı 8.1.

12. Nerve (2016)

12. Nerve (2016)

Bu filmde, gençler arasında yaygınlaşmaya devam eden, internet üzerinden oynanan ve başardığınızda para ödülü kazandığınız bir 'cesaretlilik' oyunu işleniyor. Lise öğrencileri Ian ve Vee de etraflarında gittikçe daha sık oynanan bu oyun çılgınlığının peşine düşmeye karar veriyorlar. En başta zararsız görünse de oyundaki görevler gitgide daha tehlikeli bir hal alıyor. 

Filmin IMDb puanı 6.5

13. Cube (1997)

13. Cube (1997)

Bu Amerikan filminde birbirlerini hiç tanımayan 6 yabancı, kapıları sonsuz odalara açılan dev bir küpün içerisinde uyanıyorlar.  Dışarı çıkmak için de zamanla her birinin ayrı bir yeteneğe sahip olduğunu anlıyorlar. Bir polis, matematik dehası, bina tasarımcısı, doktor, kaçış ustası ve engelli bir adamın içine sıkıştıkları bu küpten kaçış uğraşlarını izlerken neden buraya kapatıldıklarının sebebini arıyoruz.

Filmin IMDb puanı 7.2.

14. The Purge (2013)

14. The Purge (2013)

Suçların arttığı ve hapishanelerin ağzına kadar dolduğu Amerika'da, hükümet tüm cezaların kaldırıldığı 12 saatlik bir zaman dilimi sunuyor insanlara. Polis aranamıyor, hastaneler kapatılıyor, cinayet bile suç olmaktan çıkıyor. Başrolde ise bu geceyi zarar görmeden atlatmaya çalışan bir ailemiz var. Ancak gece yarısı kapılarını çalan yabancı ardı arkası kesilmeyen bir serüvenin başlangıcı oluyor aile için.

Filmin IMDb puanı 5.3.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sword Art Online (2012-)

15. Sword Art Online (2012-)

Listedeki tek anime olan bu yapım 2022 senesinde geçiyor. 'Sword Art Online' isimli yeni bir oyun yayınlanıyor ve katılımcılar özel kasklar takarak sanal gerçeklik oyununa bağlanıyorlar. Ancak bir süre sonra 10 bin oyuncu girdikleri bu oyunun içinden çıkışlarının olmadığı, oyunda hayatlarını kaybederlerse gerçek hayatta da öldüklerini fark ediyorlar! Kurtulmalarının tek yolu ise 100. seviyeye ulaşıp son düşmanı alt etmek. 

Animenin IMDb puanı 7.6.

16. Kaiji (2009)

16. Kaiji (2009)

Filmin ismini aldığı ana karakterimiz Kaiji, liseden mezun olduktan sonra Japonya toplumunun içine karışmaya çalışan ve iş arayan bir genç. Tüm uğraşları boşa gidince de kendisine içkiye ve kumara vuruyor. Aradan geçen iki yıl boyunca Kaiji'nin durumu gittikçe kötüleşiyor, derken kapısını borç aldığı tefeci Endo çalıyor. Kaiji'ye iki seçenek veriyor; ya 10 sene boyunca uğraşıp borcunu öde ya da bu gece kumar oynanacak bir gemiye bin ve kazan. Kaiji hayatının en olaylı gecesini yaşamayı seçiyor...

Filmin IMDb puanı 6.4.

17. Ready or Not (2019)

17. Ready or Not (2019)

Bu filmde Grace isimli karakterimiz, müstakbel eşinin ailesine kendisini sevdirmek için elinden geleni ardına koymuyor. Ancak bu güçlü ve zengin ailenin oldukça tuhaf ve zalim bir geleneği var: Düğün gecesinde tüm aile yeni gelini avlamaya çalışacak! Mutlu evlilik hayalleri kuran Grace için düğün töreni zor ve kanlı bir kaçma kovalama macerasına dönüyor anlayacağınız.

Gerilim ve kara mizah filmin IMDb puanı 6.9.

18. 3% (2016-2020)

18. 3% (2016-2020)

Bu dizimiz ise dünyanın bir diğer ucundan, Brezilya'dan geliyor! 3% isimli dizi, fakir insanların maddi sıkıntılarından daha iyi bir hayat sürmek amacıyla birbirleriyle yarışmasını konu alıyor! 4 sezonunu da Netflix'te bulabileceğiniz yapımda sınıflar arası farkın ve zor durumdaki insanların daha iyi bir yaşam sürebilmek için nelerden vazgeçebileceğini gözler önüne seriyor...

Dizinin IMDb puanı ise 7.4.

19. The OA (2016-2019)

19. The OA (2016-2019)

Bu Netflix orijinal dizisinde 7 yıldır kayıp olan kör bir genç kadın, onca senenin ardından evine gözleri düzelmiş şekilde geri dönüyor. Sırtında ise kendisinin bile hatırlamadığı için açıklayamadığı derin bir yarası var. İnsanlar kendisini sorguladığında ise ismini bile hatırlayamadığını fark ediyorlar. Bazıları onun mucize olduğunu düşünürken bazı insanlar tehlikeli olduğunu öne sürüyor.

Fantasik türdeki bu dizinin IMDb puanı 7.8.

Sizin bu listeden izlemeyi düşündüğünüz yapımlar var mı? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
31
7
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?