Görüş Bildir
Haberler
'Sözü Geçen Birisini Koltuğa Oturtmamız Gerekiyor'

'Sözü Geçen Birisini Koltuğa Oturtmamız Gerekiyor'

Fatih UZUN
07.08.2014 - 20:26

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Ortadoğu'da ağırlığı olan, itibarı olan bir cumhurbaşkanı seçmemiz gerekiyor. İhsanoğlu, 57 İslam ülkesine genel sekreterlik yapmış, 57 İslam ülkesini yöneten bir insan' dedi.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesini ziyaret ederek, kent merkezinde bulunan bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.

Burada vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Sivrihisar'a yaklaşık 4 kez geldiğini belirtti. Türkiye'nin sorunları olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, ülkenin kavgadan, ayrışmaktan bıktığını söyledi.

Türkiye'nin huzura ihtiyacı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, 'Beraber olmaya ihtiyacımız var. Bakın Türkiye'nin etrafına, kan gölüne dönmüş durumda. Bu tablodan hepimizin ders çıkarması lazım. Neden huzurlu bir ülke istiyoruz, neden birleşelim? Güç birliği yapalım, ayrışmayalım, sert söylemlerden olabildiği kadar çekinelim. Siyasetçiler halkça hizmet yapsınlar, halka hizmet etmenin hesabını versinler. Bunlar güzel şeyler, bunları güzel güzel anlatmamız gerekiyor. Ama bunu sadece benim değil, sizin değil hep beraberce anlatmamız gerekiyor. Bunu kanaat önderlerinin anlatası gerekiyor. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu yapacağız' diye konuştu:

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun önemli biri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

'Dünyada tanınan, bilinen bir insan, adına uluslararası ödüller düzenlenen bir insan, bilgisiyle, birikimiyle bu toprakların insanı. Türkiye'nin birleştirici gücü, 14 siyasi parti bir araya gelip Ekmeleddin beyi seçti. Bu çok önemli bir şey, demokrasiye çok önemli katkılarda bulunduk aslında. 14 farklı siyasi partinin, farklı görüşlerin bir araya gelip bir kişi üzerinde uzlaşmaları bence çok çok önemli ve güzel bir olay. İnşallah bunun meyvelerini toplarız. Türkiye daha güzel aydınlık günlere layık.'

'Demokrasimizi güçlendirmek zorundayız'

Kılıçdaroğlu, genel seçimlerde mutlaka herkesin oturup düşünmesi gerektiğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

'Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Türkiye'nin bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli bir karar alacağına inanıyorum. Biz demokrasimizi güçlendirmek zorundayız. Biz Türkiye'nin bütün yurttaşlarını kucaklayan, ayrım yapmayan bir cumhurbaşkanı seçmek zorundayız. Yurttaşını ayıran, kimliğiyle, inancıyla farklı yerlere koyan bir kişinin bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapması çok zor. Eğer böyle bir anlayışla bir kişi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa Ortadoğu'nun tablosunu Türkiye'ye taşıyabiliriz. Ve bize faturası ağır olur.'

'Ortadoğu'da ağırlığı olan bir cumhurbaşkanı seçmemiz gerekiyor'

Türkiye'nin imparatorluk sonrası kurulduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Biz bir imparatorluk sonrası kurulduk. Her etnik kimlikten, her inançtan insanımız var. İmparatorluk, siz de çok iyi biliyorsunuz Türklerden, Kürtlerden, Araplardan, Boşnaklardan, Çerkezlerden, Lazlardan bir sürü etnik grupta ve bir sürü farklı inançlardan olan insanlarımızdan oluşuyordu. Biz bunların tamamını bir zenginlik olarak kabul ettik. Bir arada yaşadık, huzur içinde yaşadık. Ama Ortadoğu'da tablo hepimizin önünde duruyor. Etnik kimlik üzerinden kavga var. İnanç üzerinden kavga var. İnsanlar birbirlerini öldürüyorlar. Ortadoğu'da ağırlığı olan, itibarı olan bir cumhurbaşkanı seçmemiz gerekiyor. Ekmeleddin İhsanoğlu, 57 İslam ülkesine genel sekreterlik yapmış, 57 İslam ülkesini yöneten bir insan. Yani dirayetli bir yönetici. Hem batı da hem doğu da sözünün ağırlığı olan birisi.'

'Tercihimizi doğru yaparsak Türkiye'yi huzura kavuşturmuş oluruz'

Ortadoğu'daki barışın ve huzurun Türkiye'ye de yansıyacağına değinen Kılıçdaroğlu, 'Ortadoğu'da gerçekten huzuru ve barışı istiyorsak ki bu bizim ülkemize de yansıyacaktır. Orada sözü geçen birisini cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmamız gerekiyor. Eğer bunu yapabilirsek vatandaş olarak görevimizi yapmış oluruz. Sandığa giderken düşünmemiz lazım. Elimizi vicdanımıza koyup düşünmemiz lazım. Biz Türkiye'ye Başbakan seçmiyoruz. Siyasi partiler arasında bir yarış yok. 3 cumhurbaşkanı adayımız var. Bunların içinden kim bilgili, kim birikimli, kimin sözü geçiyor, kim uluslararası arenada ağırlıklı söze sahip, bir ağırlığa sahip? Buna bakıp buna göre seçmemiz lazım. Eğer seçimimizi, tercihimizi doğru yaparsak Türkiye'yi huzura kavuşturmuş oluruz' diye konuştu.

Zehra Aydın

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/370219--ort...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0